România U21 s-a calificat la al doilea campionat european consecutiv după remiza, 1-1, cu Danemarca!
17.11.2020

România U21 a remizat în această seară cu reprezentativa Danemarcei, rezultat care îi califică pe „tricolorii mici” la Euro 2021 U21, turneu care va avea loc în Ungaria și Slovenia.

Într-o partidă dominată clar de formația antrenată de Adrian Mutu, danezii au deschis scorul prin Laursen dintr-un penalty inventat de arbitru, care a acordat lovitură de la 11 metri pentru un fault produs în afara careului. România a egalat însă prin Costache, și a încheiat grupa pe poziția a doua, cu 20 de puncte, în spatele liderului Danemarca, care a strâns 26. 

Nici un arădean nu a fost selecționat de către Adrian Mutu pentru meciul decisiv, însă Dennis Man și Adrian Petre au avut contribuții decisive la obținerea calificării. Man a înscris 3 goluri și a oferit 3 pase de gol, în timp ce Petre a marcat două goluri, oferind și un assist.

Tragerea la sorți va avea loc pe 10 decembrie, iar turneul final se va desfășura în două perioade. Faza grupelor va avea loc între 24 și 31 martie 2021, iar faza eliminatorie între 31 mai și 6 iunie 2021.

FOTO: Sport Pictures