Rezervele de Apă, Insuficiente pe Timp de Caniculă în Județul Arad
16.07.2024

Distribuirea Apei cu Rația

În județul Arad, mai multe localități se confruntă cu insuficiența rezervelor de apă pe timp de caniculă, iar distribuția apei se face cu rația. Fântânile din zonă sunt contaminate cu nitriți și nitrați, iar locuitorii depind exclusiv de rețeaua de alimentare centralizată. Compania de apă a cerut sătenilor să nu mai ude grădinile cu apă potabilă. În unele cazuri, situația a devenit hilară, cum ar fi cazul unui angajat care a pozat cisterna unei primării folosită pentru a uda florile ornamentale și a cerut dovezi că spațiul verde nu este udat cu apă de la rețea.


Lipsa Apei la Robinet în Comuna Bocsig

În comuna Bocsig, locuitorii nu au apă la robinete între orele 10 și 17. Aceștia sunt nevoiți să își facă rezerve de apă, deoarece timp de 7 ore, robinetele nu furnizează niciun strop de apă.

Primarul comunei, Teodora Abrudean, a declarat că fântânile din zonă sunt contaminate, iar oamenii folosesc exclusiv apa de la rețea. „Oamenii și-au făcut sisteme de picurare tot de la rețea și nu mai sunt rezerve”, a spus aceasta.


Soluții Improvizate pentru Igienă

Angajații primăriei sunt nevoiți să meargă la toaletă cu sticle sau pahare cu apă. În condiții de temperaturi de peste 40 de grade, localnicii se văd nevoiți să își facă rezerve de apă în fiecare dimineață.


Problema Apei Nepotabile din Fântâni

Apa din fântânile din comune nu este potabilă, fapt demonstrat de un localnic care arată că fântâna sa nu este utilizată. O tânără din zonă a declarat că este dificil să trăiești fără apă vara, deoarece nu poți face duș când dorești.


Udarea Florilor cu Apă din Criș

Primăria udă florile din centrul comunei cu apă din Criș, sub privirile vigilente ale angajaților companiei locale de apă. Primarul Teodora Abrudean a explicat că s-au făcut poze pentru a demonstra că nu se folosește apă de la rețea.


Cozi la Puțul din Centru

Salvarea localnicilor vine și de la puțul din centrul comunei, unde oamenii stau la coadă pentru a-și lua apă. Restricțiile de apă vor fi în vigoare până la sfârșitul perioadei de caniculă.