Restricții de circulație cu ocazia Turului României
08.09.2020

Prima etapă din cadrul Turului României la ciclism 2020 vine şi cu câteva restricţii de circulaţie. 

Ediția cu numărul 53 va alinia la start aproximativ 120 de ciclişti care vor traversa şi Aradul. Drept urmare, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad, anunţă participanţii la trafic că mâine, 9 septembrie, în intervalul orar 12,30 - 14,30, vor fi anumite restricţii de circulaţie.

"La ora 12,30 este estimată intrarea cicliștilor pe raza județului Arad dinspre județul Timiș. Vor fi preluați de o patrulă de polițiști rutieri de la intrarea în județul nostru.

La ora 13:00 se estimează că vor intra pe raza municipiului și se vor deplasa pe traseul Calea Timișorii - podul Traian Calea Romanilor - Bd. Gen Dragalina - Bd. Revoluției - Str. Petru Rareș - DN 79, în direcția județului Bihor. 

La granița cu județul Bihor vor fi preluați de un echipaj rutier din cadrul IPJ Bihor. În perioada tranzitării municipiului, polițiștii vor dirija traficul, nefiind restricționat accesul participanților la trafic pe străzile antemenționate. Polițiștii arădeni recomandă evitarea străzilor de pe traseul amintit și utilizarea rutelor ocolitoare în intervalul orar 12,30 - 14,30."  a declarat CLAUDIA IUGA, purtător de cuvânt IPJ Arad

Turul Ciclist al României sau Mica Buclă este una dintre cele mai prestigioase curse de ciclism rutier din Sud-Estul Europei și cel mai important eveniment sportiv internațional din România  Competiţia organizată de Federația Română de Ciclism este formată din 5 etape şi se va derula în perioada 8-13 septembrie.

"Startul festiv al primei etape va fi din centrul oraşului Timişoara, se va ieşi din oraş într-un ritm normal, controlat, cu caravana ciclistă, până la marginea oraşului şi de acolo se va da startul tehnic. Va fi un sprint, deci vom trece cu 50-60 km/h prin Arad. Iar finish-ul va fi la Oradea. 

După prima etapă, care se va desfăşura miercuri, 9 septembrie, pe traseul de peste 170 km dintre Timișoara și Oradea, urmează a doua etapă, care este programată joi, 10 septembrie, pe ruta Oradea – Cluj-Napoca.

Cea de-a treia etapă se va desfăşura vineri, 11 septembrie – Târgu Mureș – Lacul Sf. Ana. 

Iar în urma unei modificări recente, etapa de sâmbătă, 12 septembrie, va porni din comuna Cârțișoara, jud. Sibiu, în loc de Brașov. 

De aici, cicliștii vor continua traseul stabilit inițial spre Transfăgărășan, cu destinația Curtea de Argeș. 

Competiția se va încheia duminică, 13 septembrie, la București, cu un circuit de 5 km între Piața Presei Libere și Piața Victoriei." a declarat pentru Televiziunea Arad, EDUARD NOVAK, preşedinte Federaţia Română de Ciclism

Aproximativ 20 de echipe de cicliști vor parcurge un total de peste 800 km, traversând unele dintre cele mai spectaculoase zone ale României.

Turul României debutează cu o cursă-prolog în Timișoara, marţi, la ora 18:00.