Restaurante si cafenele inchise la Arad
18.03.2020

Restaurantele si cafenenele din Arad au fost inchise astazi dupa ce autoritatile centrale au dispus suspendarea actvitatii de servire si consum al produselor alimentare si a bauturilor. 

Orasul este din ce in ce mai pustiu. Oamenii au inteles mesajul de a ramane in case asa ca dupa orele de program strazile devin pustii. Cei cativa tineri care se adunau la cafenele seara, isi vor reorienta locurile de intalnire cu prietenii. Cel putin pentru o vreme. Pericolul raspandirii coronavirusului este real iar masurile trebuie sa fie ferme si imediate.

Aseara ministrul de interne Marcel Vela a anunțat ca se suspendă activitatea de servire şi consum al produselor alimentare şi a produselor alcoolice şi nealcoolice, derulată de localuri, cafenele şi alte localuri, în staţiile din interior sau exterior.


De teama sa nu isi piarda clientii zilnici, unii proprietari de restaurante au recurs la metoda de a supravietui. Prepara mancare ca intr-o zi de lucru normala iar clientii vin si o iau la pachet.

Acest lucru este legal pentru ca este permisă organizarea activităților de comercializare a produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu presupun rămânerea clienților în spațiile destinate acestui scop precum cele de tip drive-in, room service sau livrare la client.