Remiză spectaculoasă contra campioanei: UTA - CFR Cluj 1-1
10.10.2022

După un meci extrem de spectaculos pe Arena "Francisc Neuman", UTA şi CFR Cluj au remizat, scor 1-1. Oaspeţii au marcat primii, prin Boateng, iar arădenii au egalat după pauză printr-un autogol al lui Kolinger. Peste 9000 de suporteri s-au aflat în tribune şi au creat o atmosferă superbă pe tot parcursul întâlnirii.


"Roş-albii" au început în forţă şi au avut o oportunitate chiar în minutul 2. Anton a centrat din corner, Benga a deviat pentru Cascini, iar lovitura de cap a acestuia a fost respinsă de portarul Scuffet. UTA putea primi un penalty la această fază, argentinianul fiind lovit cu piciorul în figură de un adversar. Oaspeţii au avut prima ocazie în minutul 14, când Manea a centrat din dreapta, iar Birligea a trimis din voleu în transversala porţii lui Iacob. În minutul 18, UTA a irosit o nouă şansă: Chindriş a trimis o pasă lungă excelentă pentru Otele, nigerianul a preluat bine şi a scăpat singur cu Scuffet, dar portarul italian a reuşit să îi blocheze şutul. Florin Iacob a intervenit excelent în minutul 31, când Petrila a intrat în careu şi a tras de la 14 metri. Din păcate, CFR a deschis scorul din cornerul rezultat: Deac a centrat, iar Boateng a înscris cu capul. În minutul 39, Cascini l-a testat pe Scuffet de la distanţă, dar fostul portar al lui Udinese nu a avut probleme. Boateng a fost aproape să realizeze dubla în minutul 41, când şutul său a lovit bara. La faza imediat următoare, Stahl a purtat o acţiune în partea stângă, a intrat în centru şi a tras la poartă, iar Scuffet a respins în corner. La pauză s-a intrat cu 1-0 în favoarea clujenilor, dar arădenii s-au ridicat la nivelul campioanei într-o primă repriză extrem de spectaculoasă. 


UTA a egalat în minutul 59, când Anton a centrat din corner, Benga a deviat balonul pe spate, iar Kolinger şi-a înscris în proprie poartă. Arădenii puteau trece în avantaj în minutul 66, dar Postolachi nu a reuşit să devieze în poartă centrarea trimisă de Otele. UTA a rămas în 10 oameni în minutul 74, când Isac a fost eliminat pentru o intrare prin alunecare din spate asupra lui Deac. Iniţial, arbitrul Coza acordase galben, însă după verificarea VAR a scos cartonaşul roşu, decizie corectă având în vedere duritatea intervenţiei. După eliminare, UTA nu a mai contat din punct de vedere ofensiv, dar nici clujenii nu au reuşit să profite de superioritatea numerică, iar fluierul final a consemnat remiza. 


„În această seară jucătorii merită toate felicitările, din toate punctele de vedere, și joc bun, și atitudine, să-ți creezi trei-patru ocazii clare cu CFR-ul și să ai 13 cornere, din care să și marchezi… dar, durerea este că am și primit gol dintr-un corner. Eu zic că ne-am ridicat la nivelul așteptărilor, cred că am jucat de la egal la egal cu CFR-ul. Până la urmă, trebuie să recunoaștem că e un rezultat echitabil, dar vreau mai mult, pentru că putem mai mult și ne dorim mai mult. Dar, nu pot să nu spun un lucru, că și datorită acestui public minunat, datorită galeriei, care în această seară s-a ridicat la înălțimi, ca de fiecare dată, și cu coregrafia pe care au făcut-o, rezultatele noastre pot fi mult mai bune. Merită toate felicitările atât fanii noștri, galeria, cât și jucătorii pentru că astăzi au fost așa cum trebuie. Nu exacți, dar în proporție de 90% eu zic că am arătat foarte bine și că s-a văzut reacția și atitudinea pe care au avut-o.” a declarat Ilie Poenaru la finalul meciului


Arădenii îşi vor continua parcursul din campionat duminică, de la ora 20:30, când vor juca la Bucureşti împotriva FCSB-ului.