Remiză norocoasă în județul Argeș: CS Mioveni - UTA 1-1
30.08.2022

UTA a remizat norocos, 1-1, pe terenul lui CS Mioveni, în etapa a opta din Superligă. Ambele goluri au fost înscrise în primul sfert de oră, de Adrian Scarlatache, respectiv Philip Otele, iar gazdele au irosit un penalty în minutul 89, când albanezul Blerim Krasniqi a trimis în bară.


CS Mioveni a deschis scorul în minutul 9, prin Adrian Scarlatache. Fundaşul central, lăsat liber de apărătorii UTA-ei, a punctat dintr-un voleu de la 14 metri după o centrare din lovitură liberă a fostului utist Liviu Antal. După doar două minute însă, UTA a egalat prin Philip Otele. Vukcevic a fost lansat în partea dreaptă de Chindriş şi a centrat perfect în faţa porţii pentru fotbalistul nigerian, iar acesta a îndeplinit o simplă formalitate. Faza a fost verificată pentru un eventual offside la fundaşul muntenegrean, însă reuşita a fost validată. Până la pauză, cele două formaţii nu au mai avut vreo ocazie notabilă.


Liviu Antal a avut prima oportunitate din repriza secundă, în minutul 48, dar șutul său din centrul careului a fost exact pe direcția lui Balauru. În minutul 62, Postolachi a primit un balon peste apărarea adversă din partea lui Șteau și a tras de la marginea careului, însă portarul Popescu nu a avut probleme. CS Mioveni a irosit o nouă ocazie în minutul 70 prin Garutti, al cărui șut de la 15 metri a fost respins de Balauru. Scarlatache a fost aproape să realizeze „dubla” în minutul 82, când a fost lăsat liber în careul UTA-ei la un corner, dar lovitura sa de cap a fost respinsă de Balauru. În minutul 88, Kabananga i-a pasat excelent în careu lui Vlad Pop, care a fost faultat de Chindriș, iar „centralul” Marian Barbu a acordat penalty. Din fericire pentru UTA, albanezul Krasniqi a trimis în bară și balonul a ieșit în aut de poartă, iar aceea avea să fie ultima fază importantă a meciului.


Ilie Poenaru a vorbit despre egalul de pe stadionul „Orășenesc”: „Am obținut un punct, și până la urmă puteam să îl pierdem și pe acela, pentru că ne-am descoperit puțin pe final. Ne-am dorit foarte mult să câștigăm, dar fotbalul este imprevizibil, se întâmplă anumite lucruri, anumite momente, și-au pierdut puțin cumpătul, la un moment dat am fost dezorganizați și n-am mai avut reacția necesară, să dăm acel echilibru. Important este că nu am pierdut. Respectăm Mioveniul, dar suntem supărați că am pierdut două puncte, după părerea mea. Din punctul meu de vedere, ca și posesie am dominat jocul, dar nu am avut acea claritate, acea rapiditate în luarea de decizii. Nu am fost rapizi în combinații și am fost puțin previzibili. Și căldura la care jucăm…este incredibil de cald, sunt factori care au influențat.”


Sâmbătă, de la ora 19, arădenii revin pe Arena „Francisc Neuman”, unde vor juca împotriva Chindiei Târgoviște în etapa a noua.


Formații:


Mioveni: I. Popescu – Balaur, Scarlatache (D. Toma 82), Garutti – Oancea, V. Pop, Lixandru (Kabananga 73), Șerbănică – Blănaru (Coșereanu 73), Antal (Rădescu 59)– Buziuc (Krasniqi 46). Rezerve neutilizate: Croitoru – Al. Iacob, Trif, Panait. Antrenor: Flavius Stoican


UTA: Balauru – Vukcevic, Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha, Cascini (F. Matei 59) – Șteau (Isac 82), Ubbink (Stahl 59), Otele (Jobello 46) – Postolachi (Ademi 71). Rezerve neutilizate: Mociu – Dobrescu, Negoescu, Maxim. Antrenor: Ilie Poenaru


Arbitri: Marian Barbu (Făgăraș – Brașov) – Andrei Constantinescu (București), Stelian Slabu (Brașov). Rezervă: Cristina Trandafir (București).


Camera VAR: Radu Petrescu și Mircea Grigoriu (ambii din București)


Observator FRF: Irina Mîrț (București)


Observator LPF: Paul Mincu (București).