Remiză nebună, cu trei eliminări: UTA - FCSB 2-2
19.10.2022

UTA şi FCSB au remizat, scor 2-2, după un meci nebun pe Arena "Francisc Neuman" în Grupa B din Cupa României. Rareş Pop a deschis scorul pentru arădeni, dar Risto Radunovic a egalat din penalty, iar Eduard Radaslavescu i-a adus pe oaspeţi în avantaj. În ultimele 10 minute, trei jucători ai oaspeţilor, Popescu, Bouhenna şi Radunovic, au primit cartonaşe roşii, iar UTA a înscris golul egalizator prin Virgiliu Postolachi. 


La prima fază periculoasă a meciului, în minutul 8, UTA a deschis scorul. Stahl a centrat din dreapta pentru Rareş Pop, juniorul utist a tras la poartă, mingea a fost deviată de Haruţ şi a trecut de portarul Andrei Vlad, poposind în plasă. FCSB a primit un penalty în minutul 19 în urma unei analize VAR, după un fault comis de Hoxhallari asupra lui Miculescu. Risto Radunovic a înscris şi a egalat situaţia pe tabelă. Ultima ocazie a reprizei au avut-o arădenii, chiar în prelungiri, când Anton a centrat din lovitură liberă, iar Keşeru a reluat spre poartă, însă exact pe direcţia lui Andrei Vlad. 


FCSB a trecut în avantaj în minutul 47, când Radaslavescu a punctat cu o execuţie din voleu de la marginea careului, care s-a dus sub bara porţii lui Balauru. În minutul 55, Stahl a driblat doi adversari în careul advers şi a tras la poartă, dar Vlad a reuşit să prindă în doi timpi. În minutul 83, FCSB a rămas în 10 oameni, după ce Bouhenna a primit două galbene la aceeaşi fază, unul pentru tragere de timp şi unul pentru proteste. UTA a ratat o nouă şansă în minutul 86, când Otele a purtat o acţiune în banda stângă şi a centrat pentru Postolachi, iar şutul atacantului a trecut puţin pe lângă. Andrei Chindriş, aflat pe bancă, a primit două galbene pentru proteste şi a fost eliminat. Pe teren însă, avantajul numeric al UTA-ei s-a dublat în prelungiri, când Radunovic a primit şi el al doilea cartonaş galben. După încă un minut, Popescu a primit şi el al doilea avertisment, iar din lovitura liberă rezultată, Postolachi a înscris golul egalizator cu un şut din apropiere. Deşi partida a fost mai mult întreruptă în cele cinci minute de prelungire, arbitrul Cojocaru a fluierat finalul la doar câteva minute după gol şi nu a acordat arădenilor şansa victoriei.

Următorul meci al "roş-albilor" va avea loc duminică, de la ora 18:15, pe teren propriu în Superligă contra Universităţii Craiova. În Cupă, arădenii vor juca în a doua etapă din grupe în deplasare cu Gloria Buzău, în jurul datei de 9 noiembrie.


Formaţii:


UTA: Balauru – Dobrescu, Erico, Benga, Hoxhallari – Batha, Anton (Cascini 66), Pop (Cibi 61) – Stahl (Negoescu 82), Keșeru (Postolachi 66), Jobello (Otele 66). Rezerve neutilizate: Iacob – Maxim, Chindriș, Abeid. Antrenor: Ilie Poenaru


FCSB: Vlad – Boboc, Haruţ, Bouhenna, Radunovic – Şut (Dulca 82), Radaslavescu (Musi 61), Nikolov (Oaidăo 75) – Miculescu, I. Stoica (Dumiter 61) Oct. Popescu. Rezerve neutilizate: Ducan – Tănasă, Moraru, Rusu. Antrenor: Nicolae Dică


Arbitri: Adrian Cojocaru (Galați) – Ciprian Danșa (Satu Mare), George Neacșu (Câmpulung Muscel). Rezervă: Rareș Vidican (Satu Mare).


Camera VAR: George Găman și Adrian Popescu (ambii din Craiova)


Observatori FRF: Octavian Șovre (Satu Mare) și Dragoș Ionescu (București).