Remiză în ultima etapă, arădenii vor întâlni Gloria Buzău la baraj: UTA - FC U Craiova 1-1
19.05.2023

UTA a remizat cu FC U Craiova, 1-1, în ultima etapă a play-out-ului din Superligă şi şi-a asigurat poziția a 13-a în clasament, care duce la un baraj cu Gloria Buzău. Virgiliu Postolachi a marcat primul pentru arădeni, după care a avut un gol anulat de VAR pentru fault, iar FC U a egalat prin Benjamin van Durmen. 


Postolachi a fost aproape de deschiderea scorului în minutul 15, când a dat mari emoții formației oaspete cu un şut de la marginea careului, însă balonul a trecut puțin pe lângă poartă. În minutul 29, arădenii au primit o veste extrem de proastă: căpitanul Alexandru Benga a rămas întins pe gazon dupā ce a suferit o entorsă, aşadar prezența sa la baraj pare aproape imposibilă. UTA a avut inițiativa până la pauză, dar nu a reuşit să mai pună pericol la poarta lui Gurău, iar la vestiare s-a intrat cu scor alb. Ținând cont de faptul că FC Voluntari conducea cu 2-0 la Târgovişte, contra Chindiei, "roş-albii" aveau ca şi asigurat locul 13 în clasament încă de la finalul primei reprize. 


Partea secundă a început excelent pentru arădeni. Mai întâi, Ubbink l-a găsit excelent pe Vukcevic în careu, iar şutul muntenegreanului a fost respins în corner de Gurău. Din lovitura de colț rezultată, Rareş Pop a centrat pentru Postolachi, iar internaționalul din Republica Moldova a înscris cu o lovitură de cap sub transversală. Ubbink a fost aproape să dubleze avantajul UTA-ei în minutul 59, însă şutul său de la marginea careului a lovit bara. În minutul 65, după o acțiune a lui Şteau în partea dreaptă, balonul a ajuns în centrul careului la Postolachi, care a înscris cu un şut pe lângă portarul advers. Faza a fost verificată la VAR şi arbitrul Florin Andrei a anulat golul pentru un fault în atac. Oaspeții au egalat în minutul 75: Bahassa a pătruns pe stânga şi a centrat în careu, de unde Van Durmen a trimis balonul în poartă. Batha l-a testat pe Gurău cu un şut de la distanță în minutul 81, dar balonul a fost respins în corner. Până la final, meciul s-a mai liniştit, remiza fiind un rezultat favorabil pentru ambele formații.


În celelalte partide ale etapei, Chindia a remizat cu FC Voluntari, 2-2 şi FC Argeş a învins-o pe Petrolul cu 3-0. Târgoviştenii au retrogradat direct în Liga a II-a, iar la baraj UTA o va întâlni pe Gloria Buzău şi FC Argeş va da piept cu Dinamo sau Oțelul.