Remiză albă la debutul în noul sezon, în ciuda avantajului numeric: UTA - Farul 0-0
18.07.2021

UTA a remizat, 0-0, împotriva Farului Constanța, în prima etapă din noul sezon de Liga 1. Aproximativ 5500 de arădeni au luat loc pe Arena „Francisc Neuman”, partida din această seară fiind prima de Liga 1 la care suporterii au avut acces.

Cea mai mare ocazie a meciului s-a consemnat încă din primul minut: Miculescu a izbit bara transversală a porții lui Tordai cu un voleu de la 20 de metri. În rest, prima repriză a fost destul de anostă, fără ocazii de poartă, cu o singură excepție: Hora a scăpat singur cu Tordai, atacantul UTA-ei și portarul Farului au intrat într-un duel aerian, mingea a rămas la Hora, care a reușit să înscrie cu călcâiul, dar „centralul” Bîrsan a fluierat fault în atac. 

Farul a rămas în 10 oameni în minutul 70, când Dussaut a primit al doilea galben pentru un fault asupra lui Roger. După doar trei minute, Dănuleasa, abia intrat în teren, s-a ciocnit violent cu același Roger și a rămas întins pe gazon minute bune, fiind nevoie și de intervenția ambulanței. Jucătorul oaspeților a fost transportat la spital, conștient, însă Gheorghe Hagi efectuase toate schimbările, așadar constănțenii au fost nevoiți să încheie partida cu doi jucători în minus. 

Totuși, UTA nu a reușit să profite de avantajul numeric, iar meciul s-a încheiat nedecis, 0-0.

Antrenorul Laszlo Balint a reacționat după egalul cu Farul: „Un joc echilibrat, cu o abordare tactică bună din partea noastră, cu toate că ne-a lipsit golul și acea sclipire în ultimii 25 de metri. Am reușit să blocăm destul de bine jocul de posesie al celor de la Farul, o echipă ce stăpânește foarte bine această armă, a controlului mingii. Am început jocul foarte bine, a fost acea bară a lui Miculescu în secunda 10-15, am mai avut apoi și alte situații, rămâne această urmă de mică frustrare, pentru că am evoluat în dublă superioritate și nu am reușit să concretizăm niciuna dintre situațiile pe care ni le-am creat către finalul jocului”

În următoarea etapă, „roș-albii” vor juca vineri, 23 iulie, de la ora 18:30, pe terenul celor de la FC Argeș.

Formații:

UTA: Iacob – Vukcevic, Erico, Medimorec, Shlyakov (85 Bustea) – Batha, Passaglia – Roger, Ubbink (90+1 Negoescu), Miculescu,  – Hora (60 Dangubic). Rezerve neutilizate: Balauru – Tomozei, Vorobjovas, Antal, Baravykas, Mercioiu. Antrenor: Laszlo Balint

Farul: Tordai – Dussaut, Larie, Mladen, De Nooijer – Pires, Mălăele (16 Grosu, 56 Betancor), Grameni (56 Dobrosavlevici) – Pitu, Petre (56 Purece), Chițu (73 Dănuleasa). Rezerve neutilizate: Dur-Bozoancă – N. Popescu, Buta, Andronache. Antrenor: Gheorghe Hagi