Recomandări din partea poliției
25.12.2019

În perioada sărbătorilor de iarnă, Inspectoratul Județean de Poliție Arad vă recomandă:

Nu conduceți vehicule și autovehicule, dacă ați consumat băuturi alcoolice și/sau substanțe interzise, pentru a nu vă pune în pericol atât viața dvs., cât și a celorlalți! Conducerea sub influența alcoolului, la o îmbibație alcoolică de peste 0,80 mg./l. alcool pur în aerul expirat, se pedepsește cu închisoare de la unu la cinci ani.

Conduceți prudent și adaptați viteza de deplasare condițiilor meteo de iarnă!

Pe perioada colindelor, aveți grijă cui deschideți ușa și pe cine lăsați în casă! Este posibil ca unii colindători să nu aibă intenții bune.

Dacă plecați de la domiciliu, indiferent dacă este pentru o perioadă mai scurtă sau mai lungă, luați măsuri de asigurare a locuinței. Aveți în vedere faptul că rețelele sociale sunt o sursă de inspirație pentru infractori. Fiți discreți!

Nu vă lăsați copiii nesupravegheați în casă sau în spații publice, ori la manifestări ocazionate de sărbători unde se așteaptă un flux mare de persoane. Tot la astfel de evenimente, nu luați asupra dvs. sume importante de bani sau bunuri valoroase. De asemenea, nu lăsați obiecte, bunuri, sume de bani în autovehicule!

Atunci când sunteți la cumpărături, nu vă lăsați nesupravegheate bunurile (genți, poșete, portofele) și nu luați asupra dvs. sume foarte mari de bani!

Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale sau ați fost victima unei infracțiuni, nu ezitați să vă adresați celui mai apropiat echipaj de poliție sau să apelați numărul unic de urgență 112!