Puțini credincioși la Basilica Maria Radna, din cauza pandemiei
08.09.2020

Teama de COVID a golit manastirile de sfanta Maria. Daca anul trecut,in 8 septembrie o mare de oameni asista la slujba Sfintei Marii la basilica papala din Radna, astazi, doar cateva sute de pelerini au venit sa se roage. Pandemia a impus restrictii si la intrarea in biserica iar credinciosii au fost nevoiti sa asculte slujba la difuzoarele instalate afara.

Cei care s-au incumetat totusi sa vina la manastirea Maria Radna au urcat pe dealul din spatele lacasului de cult ca sa adune,conform traditiei,lacrimile Maicii Domnului.

De Sfanta Marie Mica 25.000 de pelerini veneau,an de an,la Radna.Multi ajungeau pe jos,de la sute de km distanta iar ultima parte a drumului il parcurgeau in genunchi.Basilica catolica de la Radna este cea mai mare din vestul tarii si poarta hramul Sfintei Marii. Anul acesta, pandemia a impus noi reguli iar credinciosii, tematori,au preferat sa stea acasa.

Credicnciosii veniti la slujba au respectat traditia si au urcat pe dealul din spatele manastirii,ca sa adune muguri de stejar,despre care se spune ca ar fi lacrimile Maicii Domnului.

Anul acesta, de sfanta Maria, au venit de zece ori mai putin credinciosi. Doar 75 dintre ei au putut asista la slujba in interiorul bisericii.

Majoritatea pelerinilor au ascultat predicile,in picioare, in fata manastirii.