Pui de Vulpe Salvat în Arad și Plasat în Adăpost
23.05.2024

Un pui de vulpe aflat în curtea unui imobil din municipiu, în stare de malnutriție și vizibil lihnit de foame, a fost salvat datorită intervenției rapide a polițiștilor Biroului pentru Protecția Animalelor Arad. Incidentul a avut loc după ce câțiva locuitori ai orașului au observat animalul și au alertat autoritățile.


Intervenția Poliției și Examinarea Medicală

Polițiștii s-au deplasat prompt la fața locului, însoțiți de un medic specialist din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor. În urma examinării, medicul a confirmat că puiul de vulpe se afla într-o stare de pericol, prezentând semne clare de malnutriție.


Măsuri Imediate pentru Salvarea Animalului

Pentru a asigura bunăstarea și recuperarea puiului de vulpe, autoritățile au emis un ordin de plasare în adăpost. Animalul a fost predat reprezentanților Parcului Natural Lunca Mureșului Arad, unde va primi asistență medicală adecvată.


Reintegrarea în Mediul Natural

După ce puiul de vulpe va beneficia de îngrijirile necesare pentru a-și recăpăta forțele și sănătatea, planul este de a-l elibera în mediul său natural. Reprezentanții Parcului Natural Lunca Mureșului vor monitoriza atent starea animalului, asigurându-se că acesta este pregătit pentru a se întoarce în sălbăticie.


Șansa Unei Vieți Sănătoase

Această intervenție subliniază importanța colaborării dintre cetățeni și autorități pentru protejarea faunei sălbatice. Prin acțiunea promptă a polițiștilor și a medicilor veterinari, puiul de vulpe are acum șansa la o viață sănătoasă și sigură în mediul său natural.