Protejați-vă animalul de companie împotriva căpușelor!
16.04.2024

Protejați-vă animalul de companie împotriva căpușelor! În această perioadă, căpușele devin active și prezintă riscuri pentru sănătatea atât a oamenilor cât și a animalelor. Fiți precauți în zonele cu vegetație abundentă, unde aceste paraziți pot fi prezenți.

Unde pot fi întâlnite căpușele?

Căpușele se găsesc în iarba înaltă, păduri și alte zone cu plante dense. Ele pot transmite boli serioase cum ar fi babesioza, anaplasmoza și boala Lyme, afectând atât câinii cât și oamenii.

Cum să procedați dacă găsiți o căpușă?

Dacă descoperiți o căpușă atașată de piele, folosiți un extractor de căpușe pentru a o îndepărta cât mai curând posibil. Menținerea căpușei atașate pentru mai puțin de 24 de ore reduce semnificativ riscul de transmitere a bolilor. Căpușele îndepărtate pot fi trimise la laborator pentru analize, pentru a determina dacă sunt purtătoare de agenți patogeni.

Protecția animalelor de companie:

Pentru a proteja animalele de companie de căpușe, aveți la dispoziție mai multe opțiuni:

- Tratamente lunare cu pastile, pe baza recomandării medicului veterinar.

- Zgarzi repelente.

- Pipete și spray-uri repelente, în special când vizitați zone cu multă vegetație.

Semne de boală la animale:

Monitorizați animalele de companie pentru orice semne de apatie sau schimbări în starea lor de sănătate, cum ar fi paloarea gingiilor. Dacă observați astfel de simptome, consultați imediat un medic veterinar.

Prin adoptarea unor măsuri preventive simple, vă puteți proteja eficient atât pe dumneavoastră cât și pe animalele de companie de riscurile asociate cu înțepăturile de căpușe.