Programul „Femeia Antreprenor” Oferă Finanțări de Până la 200.000 de Lei
22.07.2024

Deschiderea Programului și Perioada de Înscriere

Programul „Femeia antreprenor” vine cu finanțări generoase de până la 200.000 de lei pentru fiecare firmă înscrisă. Deputatul liberal arădean Glad Varga, vicepreședintele Comisiei pentru antreprenoriat și turism, a anunțat că programul ar putea fi deschis începând cu data de 30 iulie. Înscrierile vor fi acceptate până pe 12 septembrie.


Condiții de Participare

Pentru a beneficia de finanțare, firmele trebuie să creeze cel puțin două locuri de muncă full-time pe perioadă nedeterminată și să le mențină pentru cel puțin 12 luni de la acordarea finanțării. Grantul poate acoperi până la 95% din cheltuielile eligibile, inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare.


Noutăți în Procedura de Aplicare

"Proiectul de procedură și grila de punctaj pentru 2024 introduc câteva noutăți comparativ cu edițiile anterioare", a precizat Glad Varga. Printre aceste noutăți se numără acordarea de punctaj suplimentar firmelor care mențin locurile de muncă nou create pentru o perioadă de cel puțin 30 de luni. De asemenea, se vor acorda puncte adiționale pentru activitățile desfășurate în incubatoarele de afaceri autorizate.


Importanța sprijinirii femeilor antreprenor

"Pentru a intra în program, firmele trebuie să creeze cel puțin două locuri de muncă full-time pe perioadă nedeterminată și să le mențină pentru cel puțin 12 luni de la acordarea finanțării", a subliniat Glad Varga. Încheind, parlamentarul arădean a subliniat importanța sprijinirii femeilor antreprenor prin acest program inovator, menționând că detaliile complete ale procedurii și grilei de punctaj vor fi disponibile în curând.