Profesionalismul pompierilor și-a spus din nou cuvântul
10.01.2020

COMUNICAT ISU: O clădire ce adăpostea un magazin şi locuinte a fost salvată in proporţie de 90% de pompierii gărzii nr. 2 Chișineu Criș, în localitatea Grăniceri.

La intervenție s-au deplasat două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o autospecială de lucru şi salvare la înălțimi, o autospecială SMURD pentru protecția personalului propriu, o autospecială de primă intervenție și comandă, un ofiţer şi 12 subofițeri.

La sosirea forțelor de intervenție, incendiul se manifesta la o magazie amplasată în spatele construcției de aproximativ 600 mp, cu etaj şi mansardă, propagat la o parte a acoperișului.

La parterul construcției se află un magazin cu produse alimentare şi nealimentare, iar la etaj camere de locuit.

După aproximativ o oră de intervenție, incendiul a fost localizat în limitele găsite. 

Incendiul a fost stins după 3 ore, intervenția fiind deosebit de dificilă, datorită prezenței din abundenţă a materialelor combustibile în magazie, a două butelii de oxigen şi a unui butoi cu substanțe cu erbicid. Buteliile şi butoiul au fost evacuate de pompieri.

În urma incendiului au ars bunurile aflate în magazie, terasa şi aproximativ 10% din acoperiș, fiind salvată o mare parte din clădire.

Cauza probabilă a incendiului „coș, canal sau burlan  de evacuare a fumului amplasat necorespunzător față de materialul combustibil”.