Prinși la braconaj piscicol de către jandarmi arădeni
25.04.2021

Doi bărbați din Bodrogul Nou prinși la braconaj piscicol de către jandarmi arădeni chiar în momentul în care scoteau din apă o plasă monofilament de aproximativ 50 de metri

Joi seara, în jurul orei 21.00, un echipaj de Jandarmerie a prins în flagrant, în urma unei sesizări telefonice la 112, doi bărbați cu vârste de 52, respectiv 47 de ani, în timp ce scoteau o plasă monofilament de tip setcă, montată de către aceștia pe lacul Ghilin, din apropierea municipiului Arad. Pentru manipularea plasei, cei doi bărbați au folosit o barcă pneumatică cu vâsle. 

La vederea echipajului de Jandarmerie, cei doi bărbați au abandonat barca și plasa, încercând să fugă, însă au fost imediat interceptați. Întrebați de către jandarmi despre activitatea desfășurată, cei doi s-au contrazis în răspunsurile oferite.

Având în vedere cele constatate, jandarmii au întocmit pe numele celor doi bărbați, actele necesare începerii urmăririi penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,, deținerea și utilizarea uneltelor de plasă tip monofilament’’, în conformitate cu O.G. 23 din 2008, privind pescuitul și acvacultura. 

 Unealta de pescuit și barca au fost ridicate în vederea confiscării, iar actele de sesizare au fost înaintate organelor de urmărire penală, în vederea continuării cercetărilor.