Prima înfrângere a sezonului: UTA - FC Botoșani 1-2
06.08.2021

UTA a suferit prima înfrângere din noul sezon de Liga 1, 1-2 pe terenul lui FC Botoșani. După o primă repriză echilibrată, arădenii au făcut greșeli mari în defensivă la reușitele semnate de Petkovski și Ongenda și nu au arătat mare lucru din punct de vedere ofensiv. Hora a reușit să marcheze în minutul 90+2, însă a fost prea târziu pentru ca utiștii să spere la măcar un punct.


Francezul Sila a avut cea mai importantă ocazie din prima repriză: a recuperat un balon după o greșeală mare a lui Erico, a scăpat singur cu Iacob, dar a trimis pe lângă. 

În minutul 61, gazdele au reușit să deschidă scorul. Braun a centrat din dreapta, iar Petkovski, unul dintre cei mai scunzi jucători de pe teren, a reluat cu capul în plasă, dintre Erico și Vukcevic. Trupa lui Marius Croitoru și-a dublat avantajul 12 minute mai târziu, dintr-o lovitură de la 11 metri. Medjimorec a avut o intrare întârziată asupra lui Roman, iar Ongenda a transformat penalty-ul deși Iacob a ghicit colțul. 

În al doilea minut al prelungirilor, Benga a trimis o minge lungă, fostul utist Șeroni a preluat greșit până la Hora, iar atacantul arădenilor a redus din diferență cu o execuție frumoasă din afara careului, însă „roș-albii” nu au mai avut timp să marcheze încă o dată și au suferit primul eșec din această stagiune de Liga 1.

Laszlo Balint a reacționat după rezultatul de la Botoșani: „Felicitări celor de la Botoșani, a fost o victorie logică, la modul în care ne-am prezentat astăzi nu puteam să emitem pretenții. Din păcate au fost mult prea multe greșeli, atât individuale cât și colective. Din păcate, le-am dat foarte multe spații, ceea ce nu ar fi trebuit să se întâmple. Cred și sper să fie o lecție pentru noi. Chiar am discutat cu băieții în vestiar, e o diferență puțin cam mare față de ce a arătat echipa asta în primele trei etape și ce s-a întâmplat astăzi. Trebuie să ne revenim rapid, pentru că ne așteaptă un meci foarte dificil săptămâna viitoare pe propriul stadion și trebuie să ne îmbunătățim jocul din multe puncte de vedere. Important pentru mine ca antrenor e să identific cauzele pentru care ne-am prezentat așa. Avem anumite indicii, nu putem să dăm vina nici pe drumul lung pe care l-am avut ieri, nici pe timpul scurt de pregătire, până la urmă avem jucători de calitate și au arătat ce pot, important este să ne scuturăm repede, nu neapărat de rezultat, e o înfrângere, se poate întâmpla, de-a lungul unui campionat vin și astfel de momente, dar pentru mine e un semn de îngrijorare modul în care ne-am prezentat astăzi.”

Următoarea partidă a UTA-ei va avea loc sâmbătă, 14 august, de la ora 21:30, pe teren propriu împotriva Universității Craiova.

 Formații:

Botoșani: E. Pap – Braun, Racovițan, Șeroni, Țigănașu – Papa, Edjouma (Chindriș 71), Ongenda (D. Croitoru 85) – Fili (M. Roman 46), Sila (Petkovski 46), Kage (Santos 18). Rezerve: Contra – Patache. Florescu, Torres. Antrenor: Marius Croitoru

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Erico (Benga 70), Medjimorec, Shlyakov – Batha, Passaglia (Vorobjovas 70) – Roger, Ubbink (Antal 65), Miculescu (Isac 82) – Dangubic (Hora 65). Rezerve: Balauru – Baravykas, Tomozei, Bustea. Antrenor: Laszlo Balint

FOTO: Digi Sport