Prima creșă sportivă
10.11.2022
Prima creșă sportivă din România a fost inaugurată la finalul lunii trecute la Arad, proiect încurajat de mai multe federații sportive din România și inclusiv promovat de Nadia Comăneci.
Aproximativ 40 de copii trec acum pragul creșei sportive din Aradul Nou, acest ambițios proiect al Cetății Voluntarilor fiind realizat exclusiv cu fonduri colectate de la companii private.
Asociația pentru Reformă Civică și Democrație vrea să semnaleze faptul că problema apare în momentul în care realizăm că va fi o creșă publică, dar realizată în totalitate de sistemul privat, fără nicio implicare financiară din partea Primăriei, a Ministerului Educației sau cel al Sportului.
Astfel, ARCD face apel la autorități, la mai multă implicare în proiecte, mai ales cele care vor funcționa în sistemul public și ar necesita atenție sporită din partea lor.
„Mi-aș dori ca Primăria și autoritățile publice să se implice mai mult în educația copiilor, mai practic în viitorul generației copiilor noștri, nu doar în materiale care nu reprezintă pe majoritatea părinților. Dacă ar exista implicare unilaterală public-privată, copiii ar fi cei care s-ar bucura de condițiile mult mai bune și li s-ar contura un început de drum cum merită. Ei sunt cei care contează”, a declarat Samuel Caba, președintele Asociației pentru Reformă Civică și Democrație.