Prețul biletelor de avion a explodat
20.05.2020

Preţurile călătoriilor aeriene sunt cel puțin duble pe fondul crizei economi ce provocate de noul coronavirus.
Companiile aeriene se vor întoarce pe cerul Europei în această vară, iar prețurile par să se fi dublat. Un zbor la clasa economica în America pentru luna iunie costă 2.126 de dolari, iar un bilet la clasa I între Atlanta și Paris ajunge la 7.085 de dolari, relatează Forbes, potrivit MediaFax.
Pentru moment zborurile sunt oprite pentru majoritatea călătorilor, până cel puțin pe 15 iunie. Cu toate acestea, companiile aerine, printre care Delta, Emirates și Qatar, au programat zboruri doar în vară pentru Europa. Pe măsură ce frontierele UE încep să se deschidă celelate companii au programant o revenire majoră pentru destinații din întreaga Europă în toată luna iuni
La începutul crizei de coronavirus din Europa, în martie, companiile vindeau un zbor transatlantic cu 285 de dolari, în timp ce acum biletele costă cu peste 600% mai mult.
Un motiv de creștere a prețurilor ar putea fi renunțarea la locul din mijloc, fapt care ar duce la o scădere a capacității de transport la 60%. Asociația globală a liniilor aeriene, IATA, a calculat că blocarea scaunelor din mijloc va duce la creșteri importante ale prețurilor la nivel mondial. „Față de 2019, tarifele ar trebui să crească dramatic - între 43% și 54% în funcție de regiune - doar pentru a se echilibra ” au spus reprezentantii asociatiei liniilor aeriene.