„Povestea unui campion“ pe marele ecran, la Cinematograful „Arta“ din Arad
09.07.2024

Proiecție gratuită a filmului „Povestea unui campion“

Lung metrajul „Povestea unui campion“ (r. John Lee Hancock), un film despre valorile familiei inspirat din fapte reale, va fi proiectat la Cinematograful „Arta“ din Arad. Evenimentul, organizat în cadrul programului „Cinemateca“, va avea loc vineri, 12 iulie 2024, de la ora 19.00. Accesul publicului este gratuit, în limita locurilor disponibile.


Despre film

Această dramă sportivă, bazată pe o poveste adevărată, urmărește transformarea unui tânăr fără casă într-un redutabil jucător de fotbal american, grație sprijinului oferit de un cuplu bogat. Michael Oher, personajul principal, își schimbă destinul atunci când este adoptat de soții Leigh Anne și Sean Touhy, care îi oferă un cămin stabil, iubire și educație.


Performanța Sandrei Bullock

Sandra Bullock, care interpretează rolul principal feminin, a fost recompensată cu premiul Oscar și premiul Globul de Aur pentru cea mai bună actriță în rol principal la gala din anul 2010, pentru interpretarea remarcabilă din acest film.


Rezumatul filmului

Michael Oher este un adolescent afro-american din Memphis, provenit dintr-o familie disfuncțională cu 13 copii. Cu un tată ucis și o mamă dependentă de droguri, Michael a fost plasat de 6 ori în familii adoptive, fugind de fiecare dată. Soții Leigh Anne și Sean Touhy îi schimbă viața oferindu-i un cămin stabil, iubire și educație corespunzătoare, înscriindu-l la un colegiu unde obține o bursă sportivă. Îndrumat de noii săi părinți, Michael câștigă încredere în sine și își valorifică potențialul sportiv. În cele din urmă, el alege să se ducă la „Ole Miss“, colegiul părinților săi adoptivi, și este selectat în echipa Baltimore Ravens, având șansa de a juca în Campionatul American de fotbal profesionist.


Organizatori

Evenimentele de la Cinematograful „Arta“ sunt organizate de Primăria Municipiului Arad prin Centrul Municipal de Cultură Arad.