Postolachi şi Cascini aduc a doua victorie a sezonului: UTA - Universitatea Cluj 2-1
13.08.2022

UTA a obţinut a doua victorie a sezonului în această seară, 2-1 împotriva Universităţii Cluj pe Arena "Francisc Neuman". Postolachi a marcat primul pentru utişti, Bălan a egalat înainte de pauză, iar Cascini a înscris golul de trei puncte în minutul 82.


Arădenii au deschis scorul în minutul 6, când Postolachi a marcat dintr-un voleu de la 6 metri după o centrare a lui Vukcevic din partea dreaptă. După 30 de minute echilibrate, în care au lipsit ocaziile mari la cele două porţi, oaspeţii au egalat profitând de o greşeală mare a aceluiaşi Postolachi. Atacantul UTA-ei nu a reuşit să protejeze un balon în partea stângă şi a fost deposedat de Pires, care a centrat perfect în faţa porţii pentru Bălan, iar acesta l-a învins pe Iacob. Arădenii au crezut că au trecut în avantaj în prelungirile primei părţi, când Benga a împins mingea în plasă din câţiva metri în urma unei lovituri de colţ, însă golul a fost anulat pentru offside după o lungă verificare a arbitrilor din camera VAR şi la pauză s-a intrat cu scorul de 1-1.


Prima fază importantă a părţii secunde a aparţinut UTA-ei, în minutul 60. Otele a scăpat pe contraatac, a driblat doi adversari şi i-a pasat în partea stângă lui Jobello, dar atât centrarea acestuia cât şi şutul lui Ubbink au fost blocate pe rând de apărarea clujenilor. După trei minute, arădenii au ratat o nouă oportunitate prin Andrei Chindriş: fundaşul central a avansat de la mijlocul terenului până în careu şi a tras puţin pe lângă poarta apărată de Brănescu. Prima ocazie a lui "U" din repriza a doua i-a aparţinut lui Haită, dar Iacob a reuşit să respingă de sub bară şutul trimis de acesta din lovitură liberă. UTA a revenit în avantaj în minutul 82 prin Cascini. Mijlocaşul argentinian a punctat cu un şut la colţul lung din careu după o pasă excelentă primită de la Jobello. Arădenii au protejat excelent avantajul minim până la finalul partidei şi au obţinut al doilea succes pe teren propriu din acest sezon. 


„Mulțumit de multe, anumite momente de joc, dar am și suferit. Ceea ce este foarte important este faptul că am știut să reacționăm. Chiar și din punct de vedere mental, după golul anulat, să zicem, am revenit, nu am căzut mental și am revenit în joc, mă bucur că băieții au reacționat. Într-adevăr, mai avem multe lucruri de pus la punct. Am avut multe momente în care am cedat mijlocul terenului și nu îmi doresc acest lucru. Trebuie să rămânem concentrați, să rămânem și să punem presiune pe adversar, să fim agresivi, iar pentru asta trebuie să muncim mai mult și să fim mai mult mai atenți la ceea ce se întâmplă pe teren, să fim mai reactivi, dar mă bucur pentru că am avut atitudine, am dat dovadă de caracter și că am știut să reacționăm. Până la urmă, Dumnezeu ne-a răsplătit și meritam această victorie, ne-o doream foarte mult și de aici putem să construim mult mai mult.” a declarat Ilie Poenaru la finalul partidei.

În următoarea etapă, "roş-albii" vor întâlni Rapidul pe stadionul Giuleşti, sâmbătă, de la ora 21:30.