Poetul George Lână s-a întâlnit cu cititorii
01.07.2020

Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol” Arad  a fost gazda lansării  volumului antologic „Spațiul dintre două secunde“ al poetului George Lână.

Evenimentul s-a desfășurat  în Grădina de Lectură, având parte de o ambianță și un public deosebit. Publicistul Ovidiu Balint a spus despre autor: „George Lână are o dublă calitate: aceea de ziarist redutabil, fiind în același timp și un  poet spectaculos“.  Amintim că George Lână se numără printre fondatorii Societății „Timișoara“ și al ziarului  „Timișoara“, unde lucrează ca redactor până în 1996. A mai publicat: „Bariera de la Voiteni“ (Editura Marineasaa, 1997) și „În apărarea mea“ (Editura Marineasa, 1999).

Prof. univ. dr. Alexandru Ruja  a mărturisit despre poet și opera sa: „După părerea mea este unul dintre poeții contemporani importanți ai României. George Lână este un poet revoltat, are o luptă permanentă cu verbul, după care trece într-o poezie de tip meditativ. «Spațiul dintre două secunde» este un volum antologic, cu un titlu paradoxal, dar care, între paginile sale, adună o poezie foarte sigură în construcție“. Nu în ultimul rând, George Lână a citit câteva dintre poeziile sale, în aplauzele publicului. În final, cei prezenți au primit cărți cu autografe din partea poetului.