Percheziții Domiciliare în Dosar de Trafic de Droguri
11.07.2024

Opt percheziții domiciliare au avut loc în cadrul unui dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat și traficul de droguri de risc și mare risc.


Constituirea Grupului Infracțional

Din materialul probator administrat, s-a stabilit că, în anul 2024, trei persoane au inițiat și constituit un grup infracțional organizat. Grupul se ocupa cu vânzarea de droguri de risc și mare risc. În perioada iunie – iulie 2024, aceștia au procurat, deținut și comercializat canabis și comprimate ecstasy către consumatori din județul Arad.


Flagrant Delict

Pe 10 iulie, una dintre persoanele cercetate a fost prinsă în flagrant delict în timp ce vindea 777 comprimate ecstasy și 2 kilograme de canabis pentru 28.000 de lei. Suspectul a reușit să se sustragă de la urmărirea penală, însă celelalte două persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Arad pentru audieri.


Descoperiri și Confiscări

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate sume de bani în lei și euro, bunuri folosite în activitatea infracțională și alte mijloace de probă. De asemenea, au fost indisponibilizate trei autoturisme.


Colaborarea cu Autoritățile

Acțiunea a beneficiat de sprijinul Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română, Serviciului Tehnic și de Criminalistică din cadrul D.I.I.C.O.T., Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, Inspectoratului de Poliție Județean Arad și Inspectoratului de Jandarmi Județean Arad.