PE SURSE: Centrele de vaccinare momentan nu se deschid | Nu sunt suficiente vaccinuri
13.01.2021

În această seară a avut loc o videoconferinţă cu persoanele care organizează în fiecare judeţ campania de  vaccinare anti-Covid-19.

Conform unei surse credibile, am aflat că la nivel central s-a decis reducerea numărului scaunelor pe centre de vaccinare. Din cauza lipsei vaccinurilor la nivel central, autorităţile de la Bucureşti au informat toate DSP-urile din ţară că momentan centrele organizate a se deschide pentru a doua etapă a campaniei de vaccinare, totuşi vor rămâne închise. Toate aceste schimbări vin într-un moment delicat, deoarece autorităţile locale şi judeţene lucrau „zi şi noapte” pentru a pregăti spaţille unde se vor desfăşura vaccinările anti-covid.

Motivul pentru care se reduce numărul scaunelor pe centru de vaccinare, este faptul că fluxul vaccinurilor este redus şi nu mai primim momentan vaccinuri. Din informaţiile obţinute în a doua etapă, cea care ar trebui să înceapă în data de 15 ianuarie, vaccinurile AstraZeneca nu vor mai ajunge la noi în ţară. 

Conform organigramei cea de a doua etapă de vaccinare ar fi trebuit să se încheie la finalul lunii martie. Din cauza lipsei vaccinurilor, probabil programul campaniei naţionale se va decala.