Paul Anton e noul mijlocaş al UTA-ei!
05.09.2022

În chiar ultima zi a perioadei de transferuri, UTA a prezentat oficial cea mai nouă achiziție din această vară: internaționalul român Paul Anton. Mijlocașul de 31 de ani sosește liber de contract la echipa arădeană după ce s-a despărțit de Ponferradina, formație din Liga a doua spaniolă pentru care a jucat în ultimul an. 


Anton are o uriașă experiență în prima ligă a României, în care a jucat 188 de partide pentru Gloria Bistrița, Pandurii Târgu Jiu și Dinamo, marcând 19 goluri și oferind 18 pase decisive. Prima sa aventură în străinătate a început în 2016, când a fost împrumutat în divizia secundă spaniolă, la Getafe, după care a evoluat în Rusia, la Anzhi și Krylia Sovetov Samara. În 2020 a revenit în țară, la Dinamo, unde a mai petrecut un an, înainte de a se întoarce în Segunda Division, la Ponferradina, pentru care a strâns 28 de partide în sezonul trecut. 


Anton a debutat la naționala de seniori în martie 2018, într-un amical cu Israel, și are în total 11 selecții. Ultimul său meci la prima reprezentativă datează din octombrie 2019, când a jucat 84 de minute împotriva Norvegiei în preliminariile pentru EURO 2020.


Noul mijlocaș al UTA-ei are și 12 meciuri disputate în Europa League, pentru Pandurii și Dinamo. Patru dintre ele au fost chiar în faza grupelor, în 2013, când gorjenii au întâlnit Fiorentina, Dnipro și Pacos Ferreira.