Parlamentarii au rămas fără pensii speciale
18.02.2021

Parlamentul României a aprobat ieri un proiect de lege inițiat de PSD prin care sunt eliminate pensiile speciale ale parlamentarilor. 357 de deputați și senatori au votat în favoarea acestuia în timp ce UDMR s-a abținut. 

Conform președintelui PNL, Ludovic Orban, proiectul de lege adoptat anulează pensia specială inclusiv pentru foștii parlamentari dar și pentru cei care până acum au beneficiat de ea. ”Parlamentul României, care este cel care a instituit un drept, este cel care poate elimina acel drept, chiar și pentru cei care beneficiază astăzi de acest drept” a explicat Orban. 

Senatorul Turos Lorand a explicat și poziția UDMR, singurul partid care nu a votat proiectul: ”Principiul contributivității trebuie să fie de bază. Propunerea de azi vizează eliminarea pensiilor speciale ale parlamentarilor care au atins limita de vârstă. (...) Rămân în vigoare pensiile speciale ale celorlalte 11 categorii socio-profesionale, care nu au nicio legătură cu principiul contributivității. (...) Demagogia și populismul la viteză maximă duc la decizii pripite. Dacă doriți să eliminați pensiile speciale, nu doar o mică parte pentru a câștiga un capital electoral, vă invităm să facem o analiză serioasă a deciziilor CCR”