„Parada clătitleor” la Moneasa
25.07.2021
Viața revine încet la normal, cu toate că autoritățile recomandă atenție mare în continuare. După ce anul trecut evenimentele publice au fost anulate dincauza pandemiei de COVID-19, festivalurile, care în alți ani adunau mii de oameni, revin cu greu la nivelul de anii trecuți. În Arad, festivalul Parada Clătitelor, a fost continuat în acest an, însă în prima zi numărul turiștilor a fost mai mic decât în aceeași perioadă din alte ediții.
Cea de-a 20 a ediţie a festivalului „Parada clătitelor” are loc în în staţiunea Moneasa din judeţul Arad până duminică inclusiv, după ce ediția de anul trecut a fost anulată.  
Mii de turiști din vestul țării și chiar din Ungaria merg în stațiune pentru a gusta clătitele, care sunt sărbătoritele momentului.
Cei care ajung la parada clătitelor au de unde alege. Sunt zeci de feluri de clătite cu tot soiul de umpluturi care mai de care mai apetisante...
Și dacă după clătite cu umpluturi care de care mai gustoase... de la ciocolată, diferite gemuri, până la clătite cu brânză dulce ori sărată, ciuperci, cașcaval sau diferite budinci, aveți chef de muzică, s-a rezolvat și această doleanță, pentru că organizatorii au pregătit mai multe concerte de muzică ușoară și populară.
În cele 2 zile de festival sunt pregătite peste 20.000 de clătite, cu tot felul de umpluturi, care de care mai delicioase, spun organizatorii.
Chiar dacă prima zi a fost de mai mică amploare față de alți, primarul comunei Moneasa, Ioan Nuțu Herbei, speră ca festivalul să revină la succesul de dinaintea anului pandemic (2020).
Supranumită „Perla Munţilor Apuseni”, staţiunea Moneasa este situată, în Munţii Codru Moma, la peste 100 kilometri de municipiul Arad.