Ovidiu Haţegan revine pe gazon într-un meci oficial după o absență de peste un an!
01.06.2023

Arădeanul Ovidiu Hațegan va arbitra din nou la centru un meci oficial după o absență de peste un an. Experimentatul „central” a fost delegat la partida Unirea Ungheni - Corvinul Hunedoara, din prima manșă a barajului de promovare în Liga a II-a, care se va disputa sâmbătă, de la ora 18:00. 

Hațegan va fi ajutat de asistenții Sebastian Gheorghe și Alexandru Corb, iar cel de-al patrulea oficial va fi tot un arădean, Mircea Ardelean. Observator de arbitri va fi Ioan Onicaș.

La finalul lunii martie a anului trecut, Ovidiu Hațegan a suferit un infarct miocardic acut la finalul unui antrenament. Intervenția chirurgicală a fost una cu succes, „centralului” fiindu-i montat un stent. La momentul acela, Hațegan se afla inclusiv pe lista arbitrilor care urmau să facă deplasarea în Qatar pentru Cupa Mondială. A avut nevoie de o perioadă de recuperare, dar și-a reluat activitatea în camera VAR la doar 3 luni după operația prin care a trecut, la Supercupa României de la Arad, primul meci cu arbitraj video în fotbalul românesc. Ulterior s-a aflat în camera VAR și la meciuri importante pe plan european.

Ultima partidă oficială pe care Ovidiu Hațegan a condus-o la centru a fost Olympique Lyon – FC Porto, 1-1, disputată pe 17 martie 2022, în Europa League. În ultima perioadă, Hațegan s-a aflat la centru la un joc-școală între echipa de seniori a UTA-ei și cea Under 18, dar și la un meci caritabil la „Gala Mihai Neșu”.