O nouă tranșă de vaccinuri Moderna a intrat în țară
24.02.2021

În această dimineață au intrat în țară, pe cale terestră, încă 79.200 de doze de vaccin Moderna. Tranșa de vaccin sosită în țara noastră va asigura administrarea celei de a doua doze cu vaccinul Moderna pentru persoanele înscrise la vaccinare atât prin intermediul platformei, cât și prin metodele deja cunoscute. Etapa de imunizare va începe din data de 04 martie 2021.

Dintre cele aproape 80.000 de doze intrate în țară, 4210 doze vor ajunge la Centrul Regional de Depozitare Timișoara, centru de care aparține și județul Arad. Distribuția se va face către centrele regionale în data de 2 martie.

În centrele de vaccinare se vor utiliza dozele recepționate de România în tranșa curentă, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Național și centrele regionale de depozitare, prin direcțiile de sănătate publică județene și cea a municipiului București.

În România, alocarea dozelor de vaccin se realizează conform calendarului de livrare pus la dispoziție de firma producătoare, sens în care, periodic, țara noastră primește tranșele de vaccin necesare imunizării populației.