Nu stăm rău ca prezenţă la urne
24.11.2019

În turul 2 al alegerilor prezidențiale 2019 sunt așteptați la urne peste 18,2 milioane de alegători în țară. La ora 13:00 prezența pe țară a fost de 22,07%, față de 20,68% în Turul I.  Cele mai mari procente la prezență s-au înregistrat în județele din sudul țării precum Ilfov, Teleorman, Olt, Giurgiu, Dâmbovița, dar și în alte județe precum Cluj, Constanța, Sibiu, Brașov, Tulcea sau Mehedinți.

În judeţul Arad peste 380 de mii de alegători sunt așteptați astăzi să își exprime opțiunea de vot.

Potrivit datelor de la Biroul Electoral Central până aproape de ora 14 judeţul Arad se situează la mijlocul clasamentului pe judeţe ca prezenţă la vot. Cu peste două mii de persoane mai mult au ieșit la vot astăzi, în cel de-al doilea tur al Alegerilor Prezidențiale, decât acum două săptămâni, în primul tur. Aproape de ora 14 Aradul depăşise 20 de procente ca prezenţă la vot.

Statistica arată ca cetăţenii din judeţ s-au mobilizat î prima parte a zilei. În localităţile Agri şu Mare şi Chemlac prezenţa este în jur de 40 la sută. La  polul opus se află localităţile Apateu şi Şeitin unde numai 13 la sută dintre loclainici au ieşit la vot.