NOUTĂŢI LEGATE DE ALEGERI
23.05.2019

Sunteti plecaţi din localitate duminică, când se va vota pentru alegerile europarlamentare şi va avea loc referendumul pentru justiţie? Aceasta nu inseamă că nu va puteţi exercita dreptul de vot!
Regulamentul de alegeri prevede ca alegătorii votează la secțiile de votare la care sunt arondați cu domiciliul sau reședința, conform listelor electorale permanente. Cetățenii care, în ziua alegerilor, se află într-o altă localitate decât cea de domiciliu pot să își exercite dreptul de vot în localitatea în care se află, la orice secție de votare, urmând a fi înscriși într-o listă suplimentară.
Aşadar dacă sunteti din Curtici de exemplu dar duminică vă aflaţi la un eveniment în localitatea Vladimirescu, puteţi vota la orice secţie de votare din Vladimirescu urmând a fi consemnaţi automat pe listele suplimentare. 
De asemeena este bine de stiut pentru cei care au cartea de identitate expirată că programul de lucru cu publicul s-a prelungit. În zilele premergătoare alegerilor, buletinul de identitate se elibrerează în aceeaşi zi în care a fost depusă cererea. 
Serviciul comunitar pentru evidența persoanelor are program de lucru și în zilele de sâmbătă 25 mai și duminică 26 mai, ziua alegerilor.

În cadrul ședinței Comisiei Tehnice Centrale, desfasurate astazi la Bucuresti secretarul general adjunct al Ministerului Afacerilor Externe, Bogdan Alexandru Moisii, a precizat că în străinătate au fost organizate 441 secții de votare pe baza propunerilor misiunilor diplomatice și ținând cont de solicitările comunităților de români din străinătate.