Noul sezon din Liga 1 va debuta pe 16 iulie! Se vor juca meciuri și pe perioada Cupei Mondiale din Qatar
18.05.2022

FRF a stabilit astăzi datele la care vor începe cele mai importante competiții interne pentru sezonul 2022-2023.

Astfel, Liga 1, despre care s-a scris că ar începe pe 9 iulie, va debuta o săptămână mai târziu, pe 16 iulie. Această schimbare ar putea modifica și programul UTA-ei, reunirea arădenilor fiind stabilită inițial pentru data de 6 iunie.

În urma unei cereri formulate de FRF la FIFA, se vor juca meciuri în prima divizie și pe parcursul Cupei Mondiale din Qatar. Liga 1 se va opri între 12 noiembrie și 3 decembrie, perioadă în care au loc meciurile din faza grupelor mondialului, iar după reluarea campionatului se vor mai juca trei etape în decembrie, în paralel cu faza eliminatorie de la Cupa Mondială. 

Cât despre celelalte competiții, Liga a II-a va debuta pe 6 august, Liga a III-a va reîncepe pe 27 august, iar întrecerile de juniori, noua Ligă de Tineret și Liga Elitelor U17, vor avea startul pe 20 august. Supercupa României se juca pe 9 iulie (locul de desfășurare urmează a fi stabilit), iar sezonul viitor al Cupei României va începe pe 6 iulie, cu faza regională și se va încheia cu finala de pe 24 mai 2023.