Noi măsuri de relaxare după 15 iunie
09.06.2020

Președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri de relaxare după 15 iunie. Se vor redeschide mall-urile, grădinițele și creșele private, precum și sălile de fitness și piscinele exterioare. Anunțul a fost făcut după ce șeful statului a discutat cu premierul Ludovic Orban și cu mai mulți miniștri din Cabinet despre măsurile de gestionare a epidemiei COVID-19.
După 15 iunie, se vor putea redechide mall-urile, dar fără restaurante și fără locuri de joacă. Vor fi posibile evenimente dar nu cele nu publice ci cele private - cu număr un pic mai mare de participanți, în speță 20 de persoane dacă evenimentele sunt în interior și 50, dacă vor avea loc în extrerior.
Pentru a veni în sprijinul părinților care vor lucra va fi posibilă dar nu obligatorie redeschiderea, grăinițelor și creșelor private si a unitatilor after-school.
Va fi posibilă redeschiderea sălillor de fitness, dar cu respectarea unor norme foarte stricte.
Va fi posibilă de asememenea deschiderea piscinelor exterioare, cu respectarea regulamentelor speciale.
Având în vedere că mai sunt pacienți internați în spitale autoritatile cred ca se impune prelungirea stării de alertă. Vor fi mai puține restricții, dar se considera că nu se poate continua fără acest instrument.