Noi condiţii de intrare în Bulgaria
06.05.2021

Bulgaria a stabilit noi masuri de intrare pe teritoriul sau, care sunt valabile de la 1 mai pana pe 31 mai.

Astfel,intrarea pe teritoriul Bulgariei este permisă românilor cu condiţia prezentării unuia dintre următoarele documente:

- un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19. Schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită prin efectuarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID-19 şi trecerea unei perioade de 14 zile de la data administrării ultimei doze.

- în cazul persoanelor care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2 şi s-au vindecat - un document care atestă un rezultat pozitiv al unui test PCR sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 180 de zile şi minimum 15 zile înainte, conform datei efectuării testării înscrise în document

- un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii, sau al unui test rapid antigen, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii, calculate de la data efectuării testării, înscrisă în documentul respectiv.

Sunt exceptate de la prezentarea acestor documentele următoarele categorii de persoane:

- conducătorii de autocar, care efectuează transport internaţional de pasageri

- conducătorii camioanelor care efectuează sau finalizează un transport internaţional de mărfuri
- membrii echipajelor navale
- membrii echipajelor aeronavelor, care efectuează zboruri

- lucrătorii transfrontalieri
- elevii şi studenţii care locuiesc în Grecia, Turcia, Serbia, Republica Macedonia de Nord şi România şi care călătoresc zilnic sau cel puţin o dată pe săptămână în Bulgaria în scopuri educaţionale

- persoanele care tranzitează Bulgaria.