Municipiul Arad a depășit incidența de 6 infectări la mia de locuitori!
03.10.2021

Municipiul Arad a depășit incidența de 6 infectări la mia de locuitori! Astfel, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a introdus noi restricții pentru cetățenii din municipiu: închiderea magazinelor (comerț și prestări servicii) la ora 22 și oprirea circulației persoanelor la ora 20 (excepție persoanele vaccinate și trecute prin boală). Se aplică doar în zilele de weekend până când incidența va scădea sub 5,5. În plus, masca devine obligatorie atât în spațiile închise, cât și în cele deschise.

Prin H.G. 1050/2021 s-a implementat modificarea și completarea măsurilor adoptate la nivelul localităților în care incidența cumulată a cazurilor, în ultimele 14 zile este mai mare de 6/1000 de locuitori în sensul permiterii desfășurării activităților cu participarea doar a persoanelor vaccinate sau trecute prin boală, până la 50% din capacitatea maximă a spațiului în cazul restaurantelor, cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte, instituțiilor de cultură, evenimentelor private (nunți, botezuri, mese festive etc.), cursurilor de instruire și workshop-uri pentru adulți, conferințelor, sălilor de sport și/sau fitness, jocurilor de noroc, piscinelor interioare, locuri de joacă pentru copii, săli de jocuri. 

Aceleași măsuri aplicate în municipiu, se vor aplica și în localitatea Vladimirescu, aceasta având în prezent o incidență de 6,4 la mia de locuitori. 

În ceea ce privește județul Arad, Zăbrani este singura localitate care depășeste incidenta de 7,5. Conform hotărârii 169, adoptate astăzi de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în categoria între 4 și 6 intră localitățile: Ususău, Archiș, Fântânele, Curtici, Semlac, Craiva; între 2 și 3: Ineu, Dieci și între 3 și 4: Șagu, Șicula.