Modernizarea Primului Spital Public din Arad
10.05.2024

Primul spital public al orașului Arad, una dintre cele mai vechi clădiri, se pregătește să primească o nouă viață prin modernizare. Contractul pentru reabilitarea pavilionului central al fostului Spital Municipal a fost deja semnat.


Un nou proiect finanțat prin PNRR

Proiectul, finanțat prin Programul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), este inițiat de Consiliul Județean Arad și are ca obiectiv renovarea și conservarea clădirii istorice. Aceasta va fi transformată pentru a oferi condiții moderne atât pacienților, cât și personalului medical. Investiția totală este de 33,8 milioane lei și va dura 14 luni.

Modernizarea va include reabilitarea completă a clădirilor, actualizarea sistemelor tehnice și echiparea cu stații de încărcare pentru mașini electrice, pentru o abordare durabilă și ecologică.


O Bijuterie Arhitecturală cu O Istorie Îndelungată

Pavilionul central al Spitalului Municipal este considerat o bijuterie arhitecturală și una dintre cele mai vechi clădiri de utilitate publică din municipiu. Construcția spitalului a fost inițiată în 1775, iar primele două saloane au fost deschise în 1836. Consiliul Județean Arad a preluat clădirea în patrimoniul său de la Primăria municipiului în martie 2022 și a inițiat proiectul de reabilitare pentru a păstra și valora acest important monument istoric.