Modernizarea liniilor de tramvai în Arad: proiecte de investiții
05.04.2024

Două proiecte de hotărâre pentru modernizarea infrastructurii tramvaielor în municipiu


În cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local Municipal de ieri, au fost discutate și aprobate două proiecte de hotărâre ce vizează modernizarea a două tronsoane importante de cale de rulare a tramvaielor din Arad.


Detalii despre proiectele de modernizare


Primul proiect de investiții se referă la tronsonul Piața Podgoria - Pasaj Micălaca - Micălaca Zona III, iar al doilea la tronsonul Calea Radnei de la Pasaj Micălaca la str. Renașterii. În ambele cazuri, lucrările includ reabilitarea căii de rulare și modernizarea liniilor de contact, îmbunătățind astfel infrastructura tramvaielor.


Planurile de modernizare și termenele de finalizare


Documentația aprobată pentru primul tronson prevede reabilitarea căii de rulare duble și a liniei de contact pe o lungime de 2.142 de metri, cu modernizarea a 9 stații de tramvai. Proiectul ar trebui să fie finalizat în 18 luni, iar valoarea investiției depășește 57 de milioane de lei.


Finanțare și parteneriate


Pentru realizarea acestor investiții, municipalitatea arădeană intenționează să solicite finanțare în cadrul Programului Regional Vest 2021-2027. Modernizarea liniilor de tramvai reprezintă un pas important în dezvoltarea infrastructurii urbane din Arad și în îmbunătățirea serviciilor de transport public pentru locuitorii orașului.