Milosevic şi Postolachi aduc primul succes în play-out: UTA - Universitatea Cluj 2-0
01.04.2023

UTA a obținut prima victorie în această ediție a play-out-ului din Superligă. „Roş-albii" au învins Universitatea Cluj cu 2-0, prin golurile înscrise în prima repriză de Virgiliu Postolachi şi Stefan Milosevic. 

Arădenii au dominat începutul de partidă şi au reuşit să deschidă scorul la prima oportunitate importantă, în minutul 22: Roger a centrat în careu din partea stângă, iar Virgiliu Postolachi a trimis o lovitură de cap imparabilă, lângă bara porții lui Gorcea. Patru minute mai târziu, UTA a făcut 2-0 în urma unei faze similare. Roger a centrat pentru Postolachi, basarabeanul a preluat şi a tras la poartă, iar Stefan Milosevic a deviat balonul în plasă. „U" a avut prima ocazie în minutul 36: după un corner, mingea a ajuns la Simion, acesta a centrat pentru Pițian, care a trimis cu capul pe lângă, deşi se afla complet liber în centrul careului utist. Până la pauză nu au mai existat faze periculoase, iar „roş-albii" au intrat la vestiare cu un avantaj liniştitor, 2-0. 

În minutul 49, Ze Gomes a înscris, dar reuşita a fost anulată pentru offside. Faza a fost verificată timp de trei minute în camera VAR, iar decizia inițială a rămas în picioare. Clujenii au avut o nouă ocazie 10 minute mai târziu, când Remacle a tras bine de la distanță, dar Kucher a respins excelent în corner. Oaspeţii au pus presiune în continuare, iar Simion a tras și el din afara careului, însă Kucher a fost din nou la post. Până la final, utiştii au protejat bine avantajul de două goluri şi au obținut un succes foarte important, care îi scoate după multă vreme din zona roşie a clasamentului. 

„Cred că toată lumea își dă seama că e o victorie uriașă și vreau să-i felicit din toată inima pe băieți, pentru că într-o conjunctură dificilă pentru noi am strâns rândurile și am demonstrat forță, au arătat că sunt puternici ca grup și am arătat fotbal eficient. E o victorie care vine ca o confirmare a lucrurilor pe care le putem realiza, suntem în fața unei săptămâni dificile, venim după o pauză în care nu putem spune că nu am avut parte de tensiune și presiune, de asta vreau să îi felicit, am gestionat împreună un moment foarte greu și am făcut un joc bun, eficient, contra unei echipe de calitate, care a arătat formă sportivă de invidiat în 2023. Mă bucur și pentru faptul că nu am luat gol contra unei echipe ce a arătat că are forță ofensivă. Toți aveau nevoie de reușită, inclusiv eu, nu mă ascund, și sper să se bucure toată lumea de victorie și să creadă până la final în noi. Eu nu dezarmez, chiar dacă sunt multe voci care nu cred că vom realiza ce ne propunem. Mă bucur că au fost multe persoane ce ne-au transmis mesaje de încurajare, chiar și criticilor care ne vor contesta le dedicăm această victorie, UTA e iubită și merită să rămână aici și ne vom lupta total pentru asta. Dedicăm cele trei puncte pentru domnul Bara, avem sufletul îndoit că nu mai e printre noi, s-a stins un utist adevărat și îi dedicăm victoria. Ne bucurăm că am simțit această atmosferă fantastică de la prima până la ultima secundă, oameni care arată cât de mult iubesc acest club, ne gândim la domnul Bara, această victorie este un ultim omagiu pentru dânsul.” a declarat Laszlo Balint la finalul întâlnirii.

Marți, de la ora 19:00, UTA joacă din nou pe "Francisc Neuman", împotriva lui FC U Craiova în sferturile Cupei României. În campionat, "roş-albii" revin pe gazon sâmbătă, de la ora 15:00, cu un meci în deplasare la Voluntari. 

Formații:

UTA: Kucher – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger jr. – Batha, Anton (77 Cascini) – Postolachi (85 Keșeru), Ubbink, R. Pop (77 Șteau) – Milosevic (69 Otele). Rezerve neutilizate: Iacob – Benzar, Dobrescu, Barbosa. Antrenor: Laszlo Balint

U. Cluj: Gorcea - Martic, Miron, Pițian (71 Ispas), Chipciu – Oancea (69 I. Filip), Simion, Bic – Remacle (63 Nistor), Ze Gomes (69 Ad. Bălan), Tescan (46 I. Stoica). Rezerve neutilizate: Iliev – Goranov, Ilie, Haită. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău

Arbitri: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov) – Mircea Grigoriu (București), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe). Rezervă: Ionuț Coza (Ilfov).

Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Marius Badea (Râmnicu Vâlcea).

Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)

Observator LPF: Dan Potocianu (București).