Mihai Paşca, Secretar de Stat la Justiţie
01.03.2021

Secretarul de stat Mihai Pașca va lucra pentru asigurarea unui climat favorabil justiției libere

Președintele executiv al PNL Arad, Iustin Cionca, a prezentat într-o conferință de presă noul secretar de stat la Ministerul Justiției, Mihai Pașca.

 „Trimitem la București un tânăr liberal de perspectivă. Îmi doresc ca în calitate de secretar de stat, Mihai Pașca să contribuie la crearea unui cadru juridic care să modernizeze România. Să fie printre promotorii eliminării blocajelor legislative, luând în considerare sugestiile bazate pe experiența administrațiilor locale. Să ajute fluidizarea aplicării legii, cu atât mai mult cu cât el personal are experiența instanței, în calitate de avocat. Nu în ultimul rând, să aibă o contribuție personală în ceea ce privește normalizarea societății românești, în care fiecare cetățean, inclusiv ministrul și parlamentarul, să înțeleagă că unde este lege, nu este tocmeală. Iar ca legea care trebuie respectată să fie o lege bună și eficientă, avem nevoie de tineri profesioniști ca Mihai Pașca. Îmi doresc și îi doresc să aibă în vedere permanent faptul că în Ministerul Justiției nu se reprezintă doar pe sine. El reprezintă acolo și echipa PNL Arad care i-a acordat încrederea și comunitatea arădeană, care ne-a votat să promovăm oameni competenți. Îi doresc să aibă permanent ușa deschisă, să fie un om de dialog chiar dacă a ajuns într-o funcție importantă”, a declarat Iustin Cionca.

Mihai Pașca a fost consilier municipal PNL, calitate la care a renunțat luni pentru a face parte din Guvern.

„Am o experiență de 16 ani ca avocat, întotdeauna mi-am dorit să ajung acolo unde se creează cadrul legislativ. Sunt nerăbdător să încep activitatea, vreau să am o colaborare bună domnul ministru Stelian Ion. În domeniul justiției cel puțin, PNL și USR s-au aflat mereu pe partea corectă a baricadei pentru a apăra justiția liberă. Am combătut atacurile PSD la adresa sistemului de justiție, pentru noi asigurarea unui climat favorabil justiției libere, independente este un aspect foarte important. Îmi doresc să fiu aproape de parlamentarii de Arad, de cei de la PNL și nu numai, am ușa deschisă pentru ei și mă aștept la o colaborare bună. Îmi propun să țin legătura cu corpurile profesionale din justiție, magistrați, avocați, executori judecătorești, notari, ei sunt practicienii din domeniu și trebuie să avem un dialog permanent. Am primit mesaje de încurajare de la mulți oameni, unii dintre ei au fost reticenți față de mediul politic. Sper că numirea mea în funcția de secretar de stat și parcursul meu în Guvern să certifice deschiderea PNL Arad pentru tinerii care fac performanță în diferite domenii, pentru oamenii cu parcurs profesional corect. Îi îndemn pe cei care vor să contribuie la o schimbare, la profesionalizarea instituțiilor publice să aibă încredere și să vină alături de noi”, a declarat noul secretar de stat Mihai Pașca.