Măsuri de ordine și siguranță publică la meciurile de fotbal organizate în acest weekend
15.09.2023

Gruparea de Jandarmi Mobilă “Glad Voievod” Timişoara asigură măsurile de ordine publică şi siguranţa spectatorilor, cu ocazia derulării partidelor de fotbal organizate în zona de competență, după cum urmează:

- vineri, 15 septembrie, meciul de fotbal din cadrul „SuperLigii României”, dintre echipele AFC UTA Arad – FC Universitatea Cluj, ce se va desfășura pe Arena „ Francisc von Neuman”, din municipiul Arad, începând cu ora 18.30.

- sâmbătă, 16 septembrie, meciul de fotbal din cadrul „Ligii a II-a”, dintre echipele CS Corvinul Hunedoara și CSM Reșița, care va începe la ora 11.00, pe Stadionul „Michael Klein” din municipiul Hunedoara.

Pentru ca evenimentele sportive să se desfășoare în condiții optime de ordine și siguranță publică, jandarmii, alături de reprezentanți ai altor instituții cu atribuții în domeniu, vor lua măsuri pentru deplasarea în condiţii de siguranţă a suporterilor la și de la stadion, precum şi pe timpul desfășurării competițiilor, aflându-se în imediata apropiere a terenului de fotbal.

Intrarea în stadion, accesul publicului, paza vestiarelor şi protecţia arbitrilor, îndrumarea şi supravegherea publicului pe stadion se realizează de către reprezentanţi ai unei societăţi specializate de protecţie şi pază. Conform prevederilor art. 14 din Legea nr. 4 din 2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, cu modificările și completările ulterioare, anterior permiterii accesului în incinta stadionului, participanţii la aceste evenimente vor fi supuşi unui control corporal preventiv, efectuat de către firma de securitate contractată de organizator, cu scopul evitării introducerii pe stadion a unor materiale sau obiecte ce pot pune în pericol siguranţa spectatorilor.

Vă informăm că legislaţia în vigoare interzice persoanelor fizice să deţină, să folosească sau să efectueze orice operaţiuni cu materiale pirotehnice. Spectatorii nu au voie să introducă în stadion obiecte care pot să pună în pericol securitatea participanţilor la competiţiile sportive, substanţe toxice, băuturi alcoolice, recipiente, corpuri contondente, cuţite, pumnale ori alte asemenea obiecte confecţionate pentru tăiere, împungere sau lovire.

De asemenea, este interzisă afişarea de inscripţii care incită la ură naţională, rasială, de clasă ori religioasă, la discriminări de orice fel şi la violenţă. 

Pentru a preveni apariția unor potențiale incidente, adresăm participanților, următoarele recomandări:

- să manifeste răbdare, să respecte indicațiile autorităților și să evite implicarea în conflicte de orice natură,

- să solicite sprijinul forțelor de ordine din zonă, în cazul în care sunt martorii săvârșirii unor fapte de natură antisocială.