Locul 2 la obezitate infantilă
18.07.2019

Situaţie alarmantă! Aradul ocupă locul 2 pe ţară la obezitate infantilă!

Conferenţiarul Bogdan Tiţa, directorul departamentului Ştiinţe Farmaceutice din cadrul Facultăţii de Farmacie din cadrul Universităţii de Vest Vasile Goldiş a vorbit în premieră şi în exclusivitate pentru Tv Arad despre acest subiect, în cadrul emisiunii Araton. El a spus că această situaţie va pune mari probleme de sănătate la nivelul judeţului nostru, pentru viitor. 

Universitatea de Vest Vasile Goldiş derulează un proiect prin care să învăţăm să ne hrănim corect. 

Şi totuşi care este soluţia pentru ca Aradul să aibă copii care să se hrănească mai sănătos si de unde ar trebui sa pornim? Bodan  Tiţa consideră că părinţii au un rol însemnat iar educaţia alimentară în şcoli este necesară.

Şi statisticile la nivel de ţară sunt îngrijorătoare. 

Acestea arată că România ocupă locul 2 în Europa la obezitate infantilă, iar specialiştii avertizează că peste 11% din populaţia ţării este afectată de diabet. Principalele două cauze sunt lipsa de educaţie nutritivă şi lipsa de mişcare.
Amănunte despre acest subiect dar şi noutăţi pentru ce care sunt intersaţi să urmeze Facultatea de Farmacie din cadrul UVVG, mâine de la ora 19, în Emisiunea Araton, la Tv Arad.