Like-urile vor fi ascunse
17.07.2019

A început testarea posibilităţii postarilor fără like-uri pe retelele de socializare. Pentru început compania Instagram deţinută de Facebook a anunţat că realizează un test în această privinţă pentru utilizatorii din Canada, care începe în aceasta saptamâna.

"Testăm acest lucru deoarece ne dorim ca urmăritorii tăi să se concentreze pe fotografiile şi videoclipurile pe care le transmiţi, nu la câte like-uri au” a transmis printr-un comunicat un reprezentant al Instagram.

Diferite studii au arătat că Instagram este cea mai toxică reţea socială în ceea ce priveşte sănătatea mentală a tinerilor. Like-urile de pe reţelele de socializare dau sentimentul de validare din partea celorlalţi. Presiunea socialî pe care reţelele de socializare precum Instagram o creeazî este extrem de puternică şi poate afecta persoanele care au o încredere de sine scăzută.

Urmăritorii unei persoane nu vor putea vedea numărul total de like-uri al unei postări, această opţiune fiind vizibilă doar celui care a realizat postarea. Testul din Canada va fi o bună oportunitate pentru a vedea reacţiile utilizatorilor, care sunt aşteptate să varieze, de la furie la uşurare. 

Persoanele cunoscute ca ”influenceri”, care câstiga bani cu ajutorul platformelor sociale, pentru că realizeaza anumite întelegeri cu brand-uri pe baza like-urilor pe care le primesc vor fi afectaţi de noua măsură, dacă aceasta va fi implementată. Dispariţia acestora ar putea duce la o creştere a importanţei pe care o au alte metode de interacţiune cu urmăritorii, precum comentariile. 

”Pe termen lung, industria va găsi o modalitate de a se descurca fără like-uri. Atenţia se va muta pe alte tipuri de măsuratori”, a declarat Kamiu Lee, CEO al unei platforme de marketing pentru influenceri.  

Mişcarea ar putea fi urmată şi de alte retele sociale, precum Twitter, CEO-ul companiei discutând deja despre acest lucru cu rapper-ul Kanye West, în cursul anului trecut.