Laszlo Balint: „Sunt convins că, la un moment dat, voi reveni la UTA, pentru că dorința mea este să mă bat cu UTA pentru trofee”
08.04.2022

Plecat de la UTA la începutul lunii februarie, după doi ani și jumătate petrecuți la cârma echipei arădene, Laszlo Balint este în continuare liber de contract, deși mai multe formații și-au manifestat interesul. Foarte probabil, tehnicianul va prelua o nouă echipă în vară, în România sau în străinătate, brașoveanul fiind pe lista unor formații din Ungaria și Cipru.

Invitat în această dimineață la emisiunea „as.ro Live”, antrenorul care a realizat cele mai importante performanțe ale UTA-ei după Revoluție (promovarea în Liga 1 și clasarea pe locul 8, poziție pe care UTA nu a mai ocupat-o de 46 de ani) a declarat că își dorește să revină, la un moment dat, pe banca formației „roș-albe”: „Îmi doresc foarte mult să văd UTA că ajunge o echipă capabilă să se bată la trofee. Eu nu mi-aș fi dorit deloc să întrerupem colaborarea la jumătatea unui sezon, așa a fost să fie. Cumva, simt că mai am de lucru la acel club și sunt convins că, la un moment dat, voi reveni la UTA, pentru că dorința mea este să mă bat cu UTA pentru trofee. Și, în general, am fost un băiat destul de ambițios de-a lungul vieții mele și când mi-am propus ceva, m-am luptat ca să-mi îndeplinesc acele obiective”

Spre finalul mandatului său la Arad, între Balint și o parte a suporterilor utiști a existat o relație tensionată, dar tehnicianul are, în continuare, doar cuvinte de laudă pentru publicul arădean: Cred că s-a văzut și la televizor, pe stadion la Arad o să vedeți o atmosferă aparte. O să vedeți familii, oameni de toate vârstele, copii care la sfârșitul meciului dau buzna efectiv pe gazon să-și facă o poză cu jucătorii, cu idolii lor. Este ceva fantastic, este ceva unic și cred că acest spirit trebuie îmbunătățit și cultivat, pentru că avem nevoie de asemenea echipe, de asemenea cluburi, de o asemenea tradiție pe care să putem să o perpetuăm cumva și în familiile noastre. Acea promovare (n.r. cea din 2020) nu a fost obținută doar de echipă și de staff-ul meu, ci și printr-o unitate fantastică, prin acel spirit care s-a creat în tot orașul, a fost ceva incredibil, un sentiment pe care eu nu l-am mai trăit în viața mea.”

În momentul plecării de la UTA, Laszlo Balint era cel mai longeviv antrenor din Liga 1, alături de Marius Croitoru.