La şcoală după scenariu
07.09.2020

Ministerul Sănătăţii a prezentat situația epidemiologică din toate unitățile administrativ-teritoriale ale țării, în vederea stabilirii modului în care va începe școala.

În județul Arad, în scenariul roșu se încadrează următoarele comune: Bârsa, Buteni, Conop, Dezna, Moneasa, Pleșcuța, Șiștarovăț și Tauț.

În scenariul galben vor fi orașele Ineu și Sebiș, respectiv comunele Almaș, Apateu, Archiș, Bârzava, Cărand, Chisindia, Ghioroc, Olari, Șimand, Sintea Mare, Șofronea, Vârfurile, Vinga și Zerind.

Restul orașelor și comunelor sunt în zona verde.


În municipiul Arad, rata de incidență la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile este de 0.67, la Chișineu-Criș 0.61, la Curtici 0.91, la Ineu 2.10, la Lipova 0.89, la Nădlac 0.38, la Pâncota – 0.37, la Pecica 0.43, la Sântana – 0.45, iar la Sebiș 2.85.

Cele trei scenarii se prezinta astfel:

Scenariul Verde: mai puţin de o persoană la mia de locuitori este depistată cu COVID-19, în ultimele 14 zile – toți elevii se vor întoarce la școală pe 14 septembrie;

Scenariul Galben: între 1 şi 3 persoane detectate pozitiv cu noul coronavirus la mia de locuitori, în ultimele 14 zile – prioritate să meargă la şcoală vor avea preşcolarii, elevii din clasele 0-4, dar şi elevii din anii terminali. Restul claselor vor face ore online, însă vor merge şi la şcoală, prin rotaţie.

Scenariul Roşu: mai mult de 3 persoane depistate pozitiv la mia de locuitori în ultimele 14 zile. În acest caz, şcoala se închide de tot, iar orele se vor face online.