La mulţi ani, UTA! Clubul arădean împlineşte 77 de ani şi dedică aniversarea din acest an marelui Ladislau Brosovszky
18.04.2022

Astăzi se împlinesc 77 de ani de când Francisc Neuman a fondat UTA, echipa de legendă a Aradului. Creația baronului avea să facă numele orașului cunoscut în întreaga lume atât prin performanțele realizate, cat și pentru spiritul său. 

Din acea primăvară a lui 1945 și până azi, „Bătrâna Doamnă” a adus și aduce bucurii imense. În primii 25 de ani de existență a câștigat șase titluri și două Cupe ale României și a reușit să elimine campioana Europei, Feyenoord Rotterdam, din Cupa Campionilor Europeni. A știut să găsească forță interioară, așa cum a învățat de la marii ei campioni, să poată depăși orice obstacol. E moștenirea primită de la bunici și părinți, transmisă până către copiii timpului nostru. Ei, la rândul lor, vor spune cea mai frumoasă poveste a Aradului celor care vor veni.

Clubul fanion al orașului dedică aniversarea de 77 de ani unuia dintre marii eroi ai fotbalului arădean: Ladislau Brosovszky, cel mai bun marcator „roș-alb” din toate timpurile. „Gioni” a stabilit un record probabil imposibil de depășit, marcând „suta” de goluri pentru UTA pe prima scenă. Au trecut mai bine de trei decenii de când a plecat, dar tot ce i-a oferit ”Bătrânei Doamne” îl păstrează mereu în prima linie a marilor ași ai Aradului.

Astăzi, de la ora 19:00, clubul UTA îi așteaptă pe suporteri la salonul VIP de la Arena „Francisc Neuman”, unde va avea loc lansarea cărții „Gioni Brosovszky – ultimul mare romantic”, scrisă de Radu Romanescu și Ionel Costin. Un omagiu pentru UTA și pentru marele ei campion.