Keșeru, amendat și exclus din lot pentru meciul cu CS Mioveni! Poenaru: „La mine primează disciplina și respectul”
29.08.2022

Claudiu Keșeru a fost amendat de clubul UTA și exclus din lot de antrenorul Ilie Poenaru, după ce a încălcat regulamentul echipei. Atacantul a fost surprins sâmbătă seară la o petrecere, la doar o zi după ce a absentat de la meciul „roș-albilor” cu FC U Craiova din cauza unei enterocolite. 


Antrenorul arădenilor a clarificat situația lui Keșeru: „La mine primează disciplina și respectul și fiecare trebuie să răspundă pozitiv la tot ceea ce eu cer. Avem un regulament foarte bine stabilit, nimeni nu trebuie să îl încalce, iar cel care îl încalcă va plăti. Iar ceea ce s-a întâmplat cu el, că nu a respectat acest program pe care eu l-am cerut, s-au luat măsurile necesare, va plăti o amendă care există în regulamentul de ordine interioară și am decis ca pentru acest meci de la Mioveni, să nu facă parte din lot, a fost exclus din lot. Vom vedea în zilele următoare ce vom face. El și-a cerut scuze în fața tuturor, a recunoscut că a greșit, acceptă tot ceea ce eu am spus, din punct de vedere disciplinar.” 


Poenaru a abordat și partea sportivă a discuției legate de Claudiu Keșeru: „Claudiu Keșeru reprezintă ceva pentru acest club, el a fost adus pentru a face performanță, este o investiție. Am grăbit puțin lucrurile cu el, având o discuție cu el și spunându-i că el are nevoie de o perioadă de adaptare. A vrut ca această perioadă de adaptare să treacă mult mai repede și și-a dorit să înceapă campionatul din postura de titular. I-am oferit acest lucru, spunându-i că încă nu are cum să fie la un nivel foarte bun. După care, și-a dat și el seama că am grăbit puțin lucrurile. A avut nevoie de această perioadă în care nu a jucat sau a jucat mai puțin, o perioadă de adaptare din punct de vedere fizic, tehnic, tactic. Această perioadă de adaptare s-a terminat. Eu cred că, în acest moment, la felul cum arată și la ce îmi spun preparatorii fizici, el este într-un moment bun acum, cel puțin din punct de vedere fizic, a înțeles exact ce vreau de la el. În momentul în care eu consider, el va intra și va trebui să demonstreze valoarea și experiența, pentru că de asta a venit aici, ca să facă performanță, asta îmi doresc de la el.”


Având în vedere faptul că Virgiliu Postolachi are șanse mici să joace din cauza accidentării suferite în partida de vineri cu FCU Craiova, singura variantă de atacant a UTA-ei pentru meciul de mâine va fi elvețianul Orhan Ademi.