Iustin Cionca: „Am cerut proiecte conducerii spitalului!”
31.05.2022

Astăzi, la Consiliul Județean Arad, au fost analizate liniile de finanțare disponibile pentru modernizarea Spitalului Județean, din fonduri europene. Este vorba despre finanțări noi, care se vor deschide în toamna acestui an.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a cerut conducerii Spitalului viteză de reacție și proiecte concrete, plauzibile, care să poată fi depuse în timp util, adică până la toamnă.

„Eu am cerut de ani de zile Spitalului să își identifice nevoile, să pregătească proiecte și studii tehnice, ca atunci când există lunii de finanțare cu aplicare de scurtă durată, să  fie pregătit. Acum vor fi finanțări pentru centre comunitare, extinderea Ambulatoriilor de specialitate, reducerea infecțiilor nosocomiale, investiții în infrastructura pentru tratarea gravidelor și a nou-născuților”, a declarat Iustin Cionca.

Consiliul Județean Arad a cerut conducerii Spitalului să se raporteze la Masterplanul pe Sănătate Publică al Județului Arad și să demareze proiectele și pentru clădirea fostului Spital Municipal.

În cadrul ședinței de astăzi a Consiliului de Administrație a Spitalului Județean președintele Iustin Cionca a mai solicitat demararea procedurilor pentru concursurile de angajare a șefilor de secție și pentru angajarea directorului medical și a directorului de îngrijiri. De asemenea, s-a realizat un inventar al proiectelor în curs, cu referire la stadiile de efectuare a documentațiilor tehnice la Complexul Matern-Pediatrie, Psihiatrie municipiu, Unitatea de Primiri Urgențe (unde au început deja lucrările de extindere), blocul operator, modernizarea clădirii Spitalului Municipal, modernizarea Terapiei Intensive 1, reparații la acoperișul secției de Neonatologie, modernizarea și extinderea Cardiologiei, dotarea Ambulatoriului cu aparatură de ultimă generație.