Înfrângere la ultima fază: UTA - FC Hermannstadt 1-2
17.09.2022

UTA a fost învinsă cu 2-1 de FC Hermannstadt în partida din cadrul etapei 11 a Superligii. Arădenii au deschis scorul printr-un penalty transformat de Postolachi, dar Alhassan a egalat înainte de pauză şi mai apoi a realizat „dubla" la ultima fază a meciului.


Înainte de începutul partidei, cele două echipe şi suporterii din tribună au ţinut un moment de reculegere în memoria lui Florin Hidişan, fostul mijlocaş al UTA-ei, care a decedat săptămâna trecută, la vârsta de 40 de ani. Fanii din peluza arădeană i-au dedicat şi un banner: „La fel ca pe teren ai luptat până la capăt demn și cu onoare / Acum ne luăm rămas bun…Odihnă veșnică Hidișane!”


Prima ocazie a partidei i-a aparţinut fostului utist Alexandru Oroian, care a trimis un şut de la marginea careului puţin peste poarta lui Iacob. În minutul 21, UTA a replicat prin Postolachi, care a trimis pe lângă poartă dintr-un demivoleu din întoarcere de la marginea careului. După alte patru minute, UTA a primit penalty după un fault al lui Răuţă asupra lui Stahl, decizie confirmată şi de VAR. Postolachi a transformat fără emoţii, lângă bara din dreapta lui Muţiu, care a sărit în direcţia opusă. Sibienii au egalat în minutul 36, când Alhassan a trecut printre Batha şi Chindriş, a scăpat singur cu Iacob şi l-a învins cu un şut la colţul scurt. Sibienii au dominat finalul de repriză, dar fără a reuşi să înscrie, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-1.


Chindriş a ratat prima ocazie din repriza secundă, când a trimis o lovitură de cap peste poartă, după o centrare din corner a lui Ubbink. Până în prelungirile partidei, cele două echipe s-au apropiat destul de rar de cele două careuri, iar ocaziile mari au lipsit cu desăvârşire. În ultimul minut, UTA purta o acţiune de atac, Keşeru a centrat prin faţa porţii sibienilor, însă acolo nu s-a aflat nimeni. Oaspeţii au recuperat şi au scăpat pe contraatac, iar Alhassan l-a învins pe Iacob şi a stabilit scorul final, 1-2.

Ilie Poenaru a tras concluziile la finalul partidei: „Un meci echilibrat, un meci în care nu merita nimeni să câștige, trebuie să recunoaștem, pentru că nici ei nu au prestat un joc senzațional. Dar, măcar și-au urmărit interesul, au urmărit să nu piardă, au reușit. Problema este că noi nu ne-am creat ocazii, nu am pus presiune pe adversar, trebuia să jucăm repede, să pasăm mult mai rapid, să punem presiune pe ei, n-am făcut-o. Probabil că nu am fost pregătiți din punct de vedere mental, este și acesta un adevăr, pentru că au crezut că dacă am bătut Botoșaniul, va veni Hermannstadt-ul și îi vom călca în picioare, nu-i așa. Asta este o mentalitate greșită, le-am atras atenția că Hermannstadt este o echipă bună, că nu întâmplător sunt acolo unde sunt și că trebuie tratați ca atare. Trebuie să fim mult mai modești, ne lipsește modestia, sau se pare că dacă câștigăm un meci s-au rezolvat toate problemele. Nu ai cum să faci performanță așa, le-am transmis-o și lor, nu ai cum să faci performanță dacă nu ești modest, dacă nu muncești, dacă nu te sacrifici, atât în teren cât și în viața particulară, nu poți să faci performanță și nu poți să ajungi la un nivel foarte bun. Trebuie să le dea de gândit acest lucru, pentru că nu putem să continuăm așa.”


În următoarea etapă, „roş-albii" vor întâlni Farul Constanţa în deplasare, pe 2 octombrie, la ora 18:30. Până atunci însă, utiştii vor disputa alte două partide, un amical cu Universitatea Cluj la Oradea, sâmbătă, de la ora 12:00 şi meciul din play-off-ul Cupei României, pe terenul Forestei Suceava, pe 28 sau 29 septembrie.

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, A. Chindriș, Benga, Hoxhallari – Batha (68 Anton), Cascini (46 Fl. Matei, 72 Negoescu) – Stahl (46 Ubbink), Șteau, Jobello (68 Keșeru) – Postolachi. Rezerve neutilizate: Balauru – Dobrescu, Isac, Ademi. Antrenor: Ilie Poenaru

Hermannstadt: Muțiu – Butean, F.Bejan, I. Stoica, Opruț – Biceanu, Răuță (70 Sota) – Balaure (81 Petrescu), Alhassan, Oroian (70 D. Iancu) – D. Paraschiv (81 Buhăcianu). Rezerve neutilizate: Uțiu – Antoche, Medina, I. Năstăsie, C. Popescu. Antrenor: Marius Măldărășanu

Arbitri: Sebastian Colțescu (București) – Adrian Popescu (Craiova), Alexandru Vodă (Alba Iulia). Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș). Camera VAR: Sorin Costreie (Buftea – Ilfov),  Alexandru Cerei (Cluj)

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare)

Observator LPF: Dan Potocianu (București)