Înfrângere la limită pe Arena Națională: FCSB - UTA 2-1
16.10.2022

UTA a fost învinsă cu 2-1 de FCSB în partida disputată în această seară pe Arena Națională, în cadrul etapei 14 din Superligă. Darius Olaru și Andrea Compagno au punctat pentru gazde, iar Claudiu Keșeru a redus din diferență în prelungiri. Arădenii au avut o nouă evoluție destul de curajoasă și s-au ridicat în mai multe momente la nivelul vicecampioanei, fără a crea însă foarte multe ocazii de gol.


După un prim sfert de oră echilibrat, FCSB a deschis scorul. Cordea a purtat o acţiune în partea dreaptă şi i-a pasat în centru lui Darius Olaru, care l-a învins pe Iacob cu un şut bine plasat de la 22 de metri. Aflat la debutul ca titular în Superligă, Rareş Pop a avut cea mai mare ocazie a UTA-ei din prima repriză, cu un şut din interiorul careului, respins însă de portarul Târnovanu.  Gazdele îşi puteau dubla avantajul în minutul 35, când Aly Abeid a trimis greşit în spate cu capul, iar Cordea a scăpat singur cu Iacob, însă portarul utist a reuşit să respingă. 


Şi în partea secundă, prima ocazie a aparţinut FCSB-ului. Florinel Coman a trimis un şut de la 30 de metri, mingea a căzut pe bara laterală a porţii lui Iacob şi a ieşit în aut de poartă. Acelaşi Coman a irosit o nouă oportunitate în minutul 66, când a trimis pe lângă din centrul careului după o minge trimisă din dreapta de Creţu. După doar două minute, gazdele au ratat o nouă şansă: Olaru a centrat din stânga pentru Oaidă, aflat complet liber în centrul careului, iar lovitura sa de cap a fost respinsă excelent de Iacob. Bucureștenii au primit un penalty în minutul 88, când Pantea a centrat, iar Vukcevic a deviat balonul cu mâna. Andrea Compagno a transformat lovitura de la 11 metri pe centrul porții. UTA a redus din diferență în minutul 90+1, la chiar prima ocazie din repriza secundă. Iacob a degajat, balonul a trecut peste toți jucătorii aflați la marginea careului și a ajuns la Claudiu Keșeru, care a deviat mingea în plasă cu tibia. „Roș-albii” nu au mai avut vreo oportunitate până la final, iar cele trei puncte au rămas în contul bucureștenilor.


Ilie Poenaru a fost nemulțumit de evoluția elevilor săi: Una peste alta, nu sunt mulțumit, le-am spus-o și lor. Nu îmi place ceea ce am văzut astăzi, îmi doresc mult mai mult și eu vreau ca echipa mea să arate așa cum a arătat cu CFR-ul meci de meci, asta vreau. Se întâmplă să pierzi, dar vreau să joci, vreau să-ți creezi ocazii. Astăzi nu am mai avut atât de multe situații, într-adevăr, am înscris un gol, dar nu am mai pus presiune pe adversar. Nu contează că am jucat cu FCSB-ul, le-am spus că nu are importanță cu cine jucăm, noi trebuie să jucăm. Avem valoare, avem calitate, avem niște jucători cu experiență în vestiar care trebuie să arate ceva. Dacă vor. Dacă nu, le-am spus că vom trage și noi linie, vom analiza și vom lua niște decizii, pentru că așa nu se mai poate. Sunt dezamăgit, sunt supărat, nu am făcut cel mai rău joc, dar puteam mai mult. Am avut momente bune în care am dominat FCSB-ul, dar degeaba am presat dacă nu îți creezi ocazii, dacă nu iei deciziile pe care trebuie să le iei.”


Cele două echipe se vor întâlni din nou miercuri, de la ora 21, la Arad, în Grupa B a Cupei României.


Formații:

FCSB: Târnovanu – Crețu,  Dawa, Tamm, Pantea – Cordea, Olaru, Edjouma (Nikolov 78), Coman (Oct. Popescu 78) – Omrani (Oaidă 55), Compagno (Miculescu 90). Rezerve neutilizate: Vlad – Haruț, I. Stoica, Boboc, Radaslavescu. Antrenor: Nicolae Dică

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Chindriș, Benga, Abeid (Dobrescu 69) – R. Pop (Negoescu 69), Anton, Cascini (Keșeru 79) – Stahl (Jobello 46), Postolachi, Otele (Ubbink 69). Rezerve neutilizate: Balauru – Erico, Hoxhallari, Batha. Antrenor: Ilie Poenaru

Arbitri: Sebastian Colțescu – Daniel Mitruți (ambii din Craiova), Ferencz Tunyogi (Zalău). Rezervă: Iulian Dima (București)

Camera VAR:  Viorel Flueran (Craiova) și Mircea Orbuleț (București)

Observator FRF: Irina Mîrț (București)

Observator LPF: Mircea Călin (București).