Înfrângere dură contra covăsnenilor: UTA - Sepsi Sfântu Gheorghe 1-4
02.12.2022

UTA a fost învinsă cu 1-4 de Sepsi Sfântu Gheorghe în etapa 19 din Superligă. Cosmin Matei a făcut 1-0 din penalty, Philip Otele a egalat pentru arădeni după un minut, dar oaspeții s-au desprins în partea secundă, prin Marius Ştefănescu, Alexandru Tudorie şi Nicolae Păun. La scorul de 1-3, Aly Abeid şi-a lāsat echipa în 10 oameni dupā ce l-a scuipat pe Aganovic.


În minutul 26, Sepsi a primit un penalty după ce Keșeru l-a faultat în careu pe Cosmin Matei. Inițial, „centralul” Cătălin Popa a acordat lovitură liberă, însă după verificarea arbitrilor video a arătat punctul cu var. Același Matei a transformat lovitura de la 11 metri și a deschis scorul, însă arădenii au egalat după doar un minut. În urma unei faze prelungite de atac, Abeid a trimis o centrare bună în careu, iar Philip Otele a reluat în plasă din gura porții. În ultimul sfert de oră al primei reprize nu s-a mai înscris, iar la pauză s-a intrat cu scorul de 1-1.


Sepsi a revenit în avantaj în minutul 56, când Ştefănescu l-a driblat pe Benga şi l-a învins pe Iacob. Tudorie a făcut 3-1 în minutul 64, iar misiunea UTA-ei s-a complicat şi mai mult când Aly Abeid a fost eliminat direct după ce l-a scuipat pe Aganovic. Cu un om în minus, "roş-albii" nu au avut vreo şansă de a reintra în joc şi diferenţa s-a mărit în prelungiri, când Păun a finalizat din apropiere după o pasă a lui Gheorghe. 


„Cred că cea mai clară concluzie pe care putem să o tragem după acest meci este că a câștigat echipa mai bună. E o realitate dezamăgitoare pentru noi, dar, din păcate, sau poate pe undeva, din fericire, trebuie să ne conștientizăm nivelul la care suntem în acest moment. Pe lângă asta, aș vrea să mulțumesc suporterilor, pentru că, știu, este frustrant să vii, să încurajezi UTA din primul până în ultimul minut și la sfârșit să pleci cu amărăciunea acestui rezultat. Dar, le-am transmis și după meci, lupta o să fie lungă. E adevărat, e un moment foarte dificil pentru noi toți, dar atât cât putem, o să dăm absolut tot. Vreau să spun că o să ne luptăm până la final și am foarte mare încredere că echipa asta se va menține în Liga 1. Chiar dacă pentru mine e dureros să spun treaba asta, nu mă gândeam că o să fiu nici măcar în primul sezon după promovare într-o postură în care să fim într-o zonă atât de urâtă a clasamentului și să spun așa, public, că vom face tot ce putem ca să menținem în prima divizie.” a declarat Laszlo Balint la finalul întâlnirii.


Următorul meci al „roș-albilor” se va disputa joi, de la ora 20, la Mioveni, în Cupa României. În Superligă, arădenii vor întâlni Universitatea Cluj în deplasare, duminică, 11 decembrie, de la ora 14:30.


Formații:


UTA: Iacob – Vukcevic, Batha, Benga, Abeid – Anton, Fl. Matei (57 Cibi) – R. Pop (72 Dobrescu), Keseru (57 Stahl), Otele – Postolachi (70 Godwin). Rezerve neutilizate: Balauru - Maxim, Jobello, Șteau, Bota. Antrenor: Laszlo Balint


Sepsi: Niczuly – Aganovic (86 Dimitrov), Ninaj, M. Tamaș, Dumitrescu – N. Păun, J. Rodriguez (86 Francisco Junior), M. Ștefănescu (73 I. Gheorghe) – C. Matei – Safranko (60 Tudorie), Rondon (86 Varga). Rezerve neutilizate: Began - Ispas, Ciobotariu, Achahbar. Antrenor: Cristiano Bergodi


Arbitri: Cătălin Popa – Romică Bîrdeș (ambii din Pitești) – Mircea Orbuleț (București). Rezervă: Szabolcs Kovacs (Carei)


Camera VAR: Rareș Vidican (Satu Mare) și Alexandru Cerei (Cluj-Napoca)


Observator FRF: Nicolae Grigorescu (Timișoara)


Observator de joc: Viorel Ilinca (Pitești).